«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Περιστερίου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και όλους τους Δημότες του Περιστερίου, με θέμα:

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

στο 3ο ΚΑΠΗ Περιστερίου, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ του Περιστερίου, που παρακολούθησαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη σοβαρών πνευμονικών παθήσεων μέσω των εμβολιασμών. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου και του τοπικού τύπου.

Το κοινό υποδέχθηκαν η κα Χριστίνα Γαλανοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και ο κος Ισαάκ Ζορπίδης, Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Περιστερίου. Κατά το χαιρετισμό του ο κος Ζορπίδης τόνισε τη σημασία της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης για την Πρόληψη και Προστασία από σημαντικά νοσήματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.

Η ομιλήτρια κα Αγάθη Φαρρή, Γενική Οικογενειακή Ιατρός, ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης μέσω του τακτικού εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για την πνευμονιοκοκκική νόσο. Πρόκειται για ασθένειες με ιδιαίτερα σοβαρές επιπλοκές για τον οργανισμό, που προσβάλουν τους ενηλίκους άνω των 60 και άνω των 50 ετών αντίστοιχα, καθώς και τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι επίσης οι χρόνιοι καπνιστές, οι διαβητικοί, ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καρδιοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένοι, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στην ομιλήτρια, ενώ η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με το συμπέρασμα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, θωρακίζουν την υγεία, ενώ πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα με τη βοήθεια και τη συμβουλή του γιατρού.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.