Η κόρη του Μοχάμεντ Άλι συναντήθηκε με τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα νευρολόγο Δημήτριο Καρούση

Facebooktwitterpinterest

Η Ρασχίντα Άλι, κόρη του θρυλικού πυγμάχου, Μοχάμεντ Άλι, και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της εταιρείας Brainstorm, της ισραηλινής εταιρείας που επεξεργάζεται καινοτόμες θεραπείες για το Πάρκινσον και την κατά πλάκας σκλήρυνση σε συνεργασία με τον Έλληνα νευρολόγο καθηγητή του Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ, Δημήτριο Kαρούση, θα εντείνει τις προσπάθειές της υποστηρίζοντας την μεθοδολογία Brainstorm / Hadassah.

Η κ. Άλι, επισκέφθηκε πρόσφατα το Ιατρικό Κέντρο Hadassah, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Καθηγητή Δημήτριο Kαρούση, διευθυντή του Τμήματος για την Κατά Πλάκας Σκλήρυνση στο Hadassah, και τον επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας Ταμίρ Μπεν-Χουρ. Οι δύο καθηγητές περιέγραψαν το έργο τους σχετικά με την μεταμόσχευση των μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία εκφυλιστικών ασθενειών του εγκεφάλου. Εξήγησαν τη σημασία της συνεργασίας με τη βιομηχανία Brainstorm που ειδικεύεται στον τομέα της βιο-τεχνολογίας – και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους. Η κ. Άλι,, που είναι διεθνώς γνωστή υπέρμαχος για την έρευνα σε εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου, έχει προσωπική εμπειρία με αυτή την εξουθενωτική μείωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, αφού ο πατέρας της, ο Μοχάμεντ Άλι,, πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Hadassah, η κ. Άλι, περιηγήθηκε στα ερευνητικά εργαστήρια του Hadassah, όπου εφαρμόζεται η συλλογική συνεργασία της Brainstorm και Hadassah. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη με όσα είδε, η κ.Άλι, ήταν ευτυχής που γνώρισε από κοντά τους γιατρούς και υπόλοιπους ειδικούς του Hadassah.
Λεζάντα: Από αριστερά προς τα δεξιά: Ρασχίντα Άλι , Καθ. Δημήτριος Kαρούσης και Καθ. Ταμίρ Μπεν-Χουρ.
Λεζάντα: Από αριστερά προς τα δεξιά: Ρασχίντα Άλι , Καθ. Δημήτριος Kαρούσης και Καθ. Ταμίρ Μπεν-Χουρ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.