10+ 1 βήματα για τέλεια πόδια

10+ 1 βήματα για τέλεια πόδια Facebooktwitterpinterest

10+ 1 βήματα για τέλεια πόδια Μην αμελείτε την υγεία και τη φροντίδα των ποδιών. Θυμηθείτε ότι οι κάλοι, η ξηρότητα, οι σκληρύνσεις στα πέλματα και τα ανάγλυφα νύχια,
μπορούν πολύ εύκολα να καταστρέψουν την εμφάνιση των ποδιών και να χαλάσουν τη συνολική σας εικόνα. Περιποιηθείτε τα πόδια σας, όπως ακριβώς και όλο το υπόλοιπο σώμα σας. Ας δούμε όμως, ένα προς ένα όλα τα βήματα της σωστής περιποίησης.
1. Ξεβάψτε τα νύχια σας, χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν έλαια και όχι σκέτο ασετόν. Έτσι, θα αποφεύγετε την απολιπιδίωση των νυχιών από τα φυσικά λιπίδιά τους.
2. Μουλιάστε τα πόδια σε ζεστά νερά με ένα προϊόν για ποδόλουτρο. Αφήστε τα τουλάχιστον 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει αρκετά το δέρμα γύρω από τα νύχια και να απομακρυνθούν ευκολότερα τα πετσάκια.
3. Αφού τα πόδια σας μαλακώσουν, βγάλτε τα από το νερό και σκουπίστε τα με μια πετσέτα.
4. Κόψτε τα νύχια σας με νυχοκόπτη. Μην αφήνετε τα νύχια των ποδιών να μεγαλώσουν πάνω από 3-4 χιλιοστά. Διατηρήστε τα σ’ αυτό το μήκος, λιμάροντάς τα τακτικά. Φροντίστε η φόρμα τους να είναι τετράγωνη, ώστε να αποφευχθούν οι εισφρύσεις, δηλαδή τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.
5. Λιμάρετε τα νύχια και από την πάνω πλευρά τους. Λιμάρετε ελαφρά τις γωνίες. Προτιμήστε χάρτινη λίμα, την οποία θα κινείτε προς μία μόνο κατεύθυνση.
6. Χρησιμοποιήστε φυσική ελαφρόπετρα για απολέπιση ή τους ειδικούς τρίφτες για τα πόδια. Τρίψτε απαλά τις σκληρύνσεις, ιδίως στις φτέρνες. Προσέξτε να μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στο υγιές δέρμα και να κινδυνεύσετε από μολύνσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα από τα σκραμπ ποδιών που κυκλοφορούν στην αγορά.
7. Χρησιμοποιήστε κρέμα για τα πόδια και κάντε μασάζ3 επί 1 λεπτό για να τονώσετε την κυκλοφορία και να απορροφηθεί τελείως.
8. Απλώστε μια ειδική κρέμα για νύχια και πετσάκια. Όταν μαλακώσουν, σπρώξτε τα προς τα μέσα με το ειδικό ξυλάκι, αφού το καλύψετε πρώτα με βαμβάκι.
9. Ξεχωρίστε τα δάχτυλα ένα ένα με το ειδικό διαχωριστικό και βάψτε τα νύχια. Το διαχωριστικό θα σας επιτρέψει καλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος και μεγαλύτερη σταθερότητα στις κινήσεις σας. Περάστε πρώτα ένα στρώμα βάσης. Η βάση, αφ’ ενός δημιουργεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια για την εφαρμογή του βερνικιού, αφ’ ετέρου προστατεύει τα νύχια για να μην λεκιάσουν από τα έντονα βερνίκια. Συνεχίστε με δύο στρώματα βερνίκι.
10. Μόλις τελειώσετε και με το χρώμα των νυχιών, φροντίστε, να καθαρίσετε με οινόπνευμα, όλα τα εργαλεία του πεντικιούρ, ώστε να προλάβετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Οι μολύνσεις καραδοκούν!
11. Αν επισκέπτεστε κάποιο ινστιτούτο περιποίησης, βεβαιωθείτε, ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται αποστειρώνονται μετά από κάθε χρήση.
Κάλοι /σκληρύνσεις
Τα κλειστά παπούτσια, ιδίως αν είναι και στενά, ευνοούν την εμφάνιση κάλων αλλά και τις εισφρύσεις. Μην παραλείπετε να ενυδατώνετε καθημερινά τα πόδια σας με ειδική κρέμα που μαλακώνει τις σκληρύνσεις και διατηρεί τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος.
Για την ασφαλή αφαίρεση των κάλων εμπιστευτείτε τον ποδολόγο σας. Είναι ασφαλέστερο ειδικά για τους διαβητικούς και άλλες ευπαθείς ομάδες.
Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να τους αφαιρέσετε μόνη σας, χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα και όχι ξυράφι. Στη δεύτερη περίπτωση, οι κάλοι θα επανέλθουν σύντομα και δριμύτεροι.
Eφίδρωση/κακοσμία
Συνηθισμένο φαινόμενο, λόγω του ανοιξιάτικου καιρού, που δεν μας επιτρέπει να φοράμε κάλτσες, από την άλλη όμως δεν μας αφήνει να αποχωριστούμε ακόμη τα κλειστά παπούτσια και να περάσουμε στα πέδιλα. Την ίδια ώρα, η ζέστη και η τριβή του δέρματος με το παπούτσι, δημιουργεί ιδρώτα.
Αν τα πόδια σας ιδρώνουν υπερβολικά, δοκιμάστε τα ειδικά αντιιδρωτικά και αποσμητικά προϊόντα που σκοπό έχουν να ρυθμίσουν ικανοποιητικά την εφίδρωση και να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της κακοσμίας.
Επίσης, αποφύγετε τη χρήση συνθετικών παπουτσιών και φροντίστε να αερίζετε καθημερινά τα παπούτσια σας. Λίγη πούδρα μέσα στο παπούτσι, πριν το φορέσετε είναι επίσης μια κίνηση που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει.
http://www.exypna.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.