Τα παντζάρια αυξάνουν την αντοχή σας.

Παντζάρια Facebooktwitterpinterest


Παντζάρια για τους αθλητές και για όσους από εσάς ζηλεύετε την αντοχή τους

Φανταζόμαστε ότι πλέον όλοι οι Μαραθωνοδρόμοι θα τρέχουν στην λαϊκή για παντζάρια! Φανταζόμαστε ότι πλέον όλοι οι Μαραθωνοδρόμοι θα τρέχουν στην λαϊκή για παντζάρια!

Πρόσφατη έρευνα σου δίνει έναν ακόμα λόγο για να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία στο περίεργο αυτό λαχανικό (πες αλήθεια, ποτέ σου δεν το συμπάθησες).

Το παντζάρι έχει δικαιωματικά θέση ανάμεσα στα λεγόμενα “superfoods” και μάλλον θα συμφωνήσεις μαζί μας. Είναι αντιοξειδωτικό και περιέχει ό,τι θρεπτικό συστατικό μπορείς να φανταστείς: είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σε υδατάνθρακες, σίδηρο, κάλιο και πολλά άλλα. Σαν να τρως δηλαδή πορτοκάλι, πατάτα, κρέας, μπανάνα… σε ένα!

Πρόσφατη έρευνα όμως έρχεται να προσθέσει επιπλέον credit στο κατακκόκινο παντζάρι. Τα νιτρικά ιόντα που περιέχει, μειώνουν την ανάγκη του οργανισμού για οξυγόνο, αυξάνοντας κατακόρυφα την αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο συμβαίνει αυτό, το εντυπωσιακό είναι πως η βελτίωση της αντοχής μπορεί να φτάσει έως και 16%! Αυτό πάνω-κάτω σημαίνει πως αν συνηθίζεις να τρέχεις 5χλμ την ημέρα, αυτόματα αναβαθμίζεσαι σχεδόν ένα χλμ.! Δεν το λες και λίγο!
http://www.mensguide.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.