Η δράση της Διατροφής κατά του άγχους.

Η δράση της Διατροφής κατά του άγχους. Facebooktwitterpinterest

Η δράση της Διατροφής κατά του άγχους.Στην σημερινή εποχή, με τους γρήγορους ρυθμούς και την συνεχή πίεση λόγω των διαφόρων δυσκολιών και απαιτήσεων, η εμφάνιση του stress – έντονου άγχους, θεωρείται δεδομένη και δυστυχώς παραμένει για μεγάλο διάστημα.

Η διατροφή μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα της εμφάνισης του άγχους.

Πριν αναφερθούμε εκτενώς στο ποιές τροφές, θεωρούνται περισσότερο ιδανικές για την αντιμετώπιση του άγχους, καλό θα είναι να επισημανθεί, ότι η κατανάλωση τροφής δρά ευεργετικώς στον ανθρώπινο οργανισμό προσφέροντας του στιγμή απόλαυσης και χαλάρωσης. Οπότε, αν συνδυάσουμε την στιγμή της απόλυτης απόλαυσης με ιδανικές τροφές, θα φορτίσουμε τον οργανισμό μας, με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, οι οποίες θα καλύψουν την ανάγκη του οργανισμού.

Ας δούμε λοιπόν, ποιά τρόφιμα θεωρούνται περισσότερα ευεργετικά ως προς την αντιμετώπιση του έντονου άγχους.

1. Ξηροί καρποί. Πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και Ω-6. Προσφέρουν πλήρη ευρωστία στον οργανισμό. Η κατανάλωση 6τμχ ημερησίως, θεωρείται ιδανική ποσότητα.
2. Λιπαρά ψάρια. Τέτοιους είδους ψάρια, είναι ο σολομός ή ο τόνος, περιέχουν σε ικανοποιητικό ποσό την σύνθεση του Ω-3 και διεγείρουν θετικώς τα ηλεκτρικά ερεθίσματα του εγκεφάλου.
3. Πράσινα Φυλλώδη Λαχανικά. Είναι πλούσια σε τόσο σε μη-αιμικό σίδηρο όσο και σε μαγνήσιο. Ιδανική επιλογή για την προστασία του ανσοποιητικού και την αποφυγή εμφάνισης στρες με τις όσο δυνατόν λιγότερες θερμίδες.
4. Λευκό κρέας. Η κατανάλωση λευκού κρέατος, όπως φιλέτο κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι προσφέρει την διέγερση των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο (L-tryptophane, δρα ευεργετικώς ενεργοποιόντας την L-serotonine) για την τόνωση της ψυχικής διάθεσης.
5. Αποξηραμένα φρούτα. Θεωρούνται ιδανική λύση, ως προς την τόνωση του οργανισμού και την ψυχική ευφορία. Προσφέρουν στον μέγιστο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Μοναδική σημείωση, να καταναλώνονται στο 1/3 των αντίστοιχων φρέσκων φρούτων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.