Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου στους Σιταγρούς Δράμας

Βλάβες αρθρικού χόνδρου, ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα Facebooktwitterpinterest

Βλάβες αρθρικού χόνδρου, ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημαΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ

25ο Περιφερειακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
14η Διημερίδα Σερρών – Δράμας – Καβάλας.

« Βλάβες αρθρικού χόνδρου, ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα»

Τα τελευταία χρόνια η συχνότητά βλαβών του Αρθρικού Χόνδρου αυξάνει δραματικά εξ αιτίας της μαζικής άθλησης, της εισαγωγής νέων αθλημάτων, καθώς και νέων πολυποίκιλων απασχολήσεων σε ολοένα νεώτερες ηλικίες.

Σήμερα η έρευνα εστιάζεται στην προσπάθεια αναγέννησης – επούλωσης των βλαβών του αρθρικού χόνδρου με ιστική καθοδήγηση βιομιμητικά ικριώματα και χρήση αυξητικών παραγόντων στα πλαίσια διαφοροποίησης αρχέγονων κυτταρικών πληθυσμών.

Η έρευνα προχωρά προς την κατεύθυνση ώστε το περιστατικό να αντιμετωπίζεται με αναγέννηση και ενδυνάμωση, του χόνδρου και όχι με χειρουργική επέμβαση και αφαίρεση.

Οι εξελίξεις αυτές καθώς και τα πρόσφατα αποτελέσματα των ερευνών θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων, στο « 25ο Περιφερειακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 14η Διημερίδα Σερρών-Δράμας-Καβάλας (ΣΕ.Δ.ΚΑ) που διοργανώνει η Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, υπό την αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ.), την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στον αίθριο χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΒΙΩΣΗ που βρίσκεται στους Σιταγρούς Δράμας.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και εισηγητές με μεγάλη εμπειρία στην έρευνα, από τον Ελλαδικό χώρο θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πρόληψη και θεραπεία των αρθρικών βλαβών, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.

Η παρουσία και ενεργός συμμετοχή όλων εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδήλωσης η οποία ανάγεται σε πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Δράμας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μοναδικές ομορφιές και γνήσιες παραδόσεις, από την άγνωστη Ελλάδα της περιφέρειας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.