Ειδήσεις απο τον κόσμο της IVF

EΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ IVF Facebooktwitterpinterest

1. Από το 2007 εφαρμόζεται στην χώρα μας η νέα μέθοδος κατάψυξης εμβρύων που ονομάζεται ‘vitrification’ , που στα ελληνικά αποδίδεται ως ‘κρυσταλλοποίηση’. Με την μέθοδο αυτή η κατάψυξη των εμβρύων πραγματοποιείται σε ελάχιστα λεπτά ενώ μέχρι πρότινος η διαδικασία διαρκούσε περί την 1 και πλέον ώρα .
Το σημαντικότερο όμως δεν είναι η χρονική συντόμευση της μεθόδου, αλλά το ότι βελτιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά επιτυχίας κυήσεων από κατεψυγμένα έμβρυα .Σε τέτοιο βαθμό που να χαρακτηρίζονται εφάμιλλα των ποσοστών κυήσεως από τα έμβρυα που προέρχονται από ‘φρέσκους’ κύκλους IVF που υπολογίζονται στο 40‐45% ανά εμβρυομεταφορά.
2. Η γενικότερη σύγχρονη αντίληψη ως προς την δοσολογία των φαρμακευτικών σκευασμάτων που λαμβάνουν η γυναίκες που εντάσσονται σε προγράμματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι, ότι κινούμαστε πλέον προς χαμηλότερες ημερήσιες δόσεις και μικρότερο αριθμό παραγόμενων ωαρίων .
3. Το υπεροιστρογονικό περιβάλλον που δημιουργείται από την υπερπαραγωγή ωαρίων δείχνει να καθιστά το ενδομήτριο ακατάλληλο για εμφύτευση .
4. Σε περιπτώσεις υπερπαραγωγής ωαρίων πλέον των 15 και με Ε2 οιστραδιόλη μεγαλύτερη των 2000pg/ml είναι προτιμότερο να
αποφεύγεται η εμβρυομεταφορά και τα έμβρυα να τοποθετούνται στην κατάψυξη προσωρινά και να εμβρυομεταφέρονται , σε κύκλο απόψυξης εμβρύων με προετοιμασία του ενδομητρίου και μόνο.
5. Από το 11/2011 υπάρχει στο εμπόριο μια νέα συσκευασία γοναδοτροπίνης πιο ‘φιλική’.Η ονομασία του ‘ELONVA’. Μια δόση της καλύπτει 7 ήμερες διέγερσης των ωοθηκών.
Κυκλοφορεί σε 2 τύπους‐ δοσολογίας η επιλογή της πιο κατάλληλης εναπόκειται στον θεράποντα ιατρό και εξαρτάται από το σωματικό βάρος της γυναίκας που θα υποβληθεί στην προσπάθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης . Με αυτήν την νέα μορφή γοναδοτροπίνης η θεραπεία διέγερσης γίνεται φιλικότερη . Αρκεί να συμπληρώσει τις υπόλοιπες 3‐4 ημέρες διέγερσης με την παραδοσιακή συσκευασία ενέσιμου φαρμάκου που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα .

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.