Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν

Facebooktwitterpinterest

Τα μακαρόνια βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας μαζί με άλλα αμυλούχα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά, όπως το ψωμί και το ρύζι.

Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και προστατεύει την καρδιά από τις αρρυθμίες, ενώ μαζί με το νάτριο διατηρεί την ισορροπία του νερού στον οργανισμό…
Ακόμη είναι απαραίτητο για την έκκριση ινσουλίνης, το μεταβολισμό των υδατανθράκων και τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Επιπλέον, μία μερίδα μακαρόνια (200 γρ.) δεν έχει παραπάνω από 180 θερμίδες. Αυτό που καθιστά τα μακαρόνια «παχυντική» τροφή είναι ο τρόπος παρασκευής τους, δηλαδή οι πλούσιες σε λιπαρά σάλτσα, η κρέμα γάλακτος και το ζωικό βούτυρο.

Ωστόσο, μια απλή μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, μανιτάρια, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο με λίγες θερμίδες (περίπου 250) και πολλά θρεπτικά συστατικά (κάλιο, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, καροτίνη).

www.myworld.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.