ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΣΑ

Facebooktwitterpinterest

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων ΙΣΑ, εκπληρώνοντας το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2011, συνεχίζει ακατάπαυστα τον αγώνα της για την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τις Ιατρικές Ειδικότητες.

Κατά το χρονικό διάστημα το οποίο μεσολάβησε από την τελευταία ανοιχτή συνέλευση Νέων Ιατρών μέχρι και σήμερα , έχουν πραγματοποιηθεί τακτικότατες συνεδριάσεις της Επιτροπής καθώς και οργάνωση κινητοποιήσεων και συναντήσεων με επίσημους φορείς της Πολιτείας. Πιο συγκεκριμένα.

1. Κινητοποίηση στο ΥΥΚΚΑ στις 16/12/2011 σε συνεργασία με τους ΙΣΑ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΙΣ, ΚΙΝΙ, ΣΦΙΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε τυχαία συνάντηση με τον Υπουργό.
2. Κινητοποίηση στο ΥΥΚΚΑ στις 21/12/2011 εν όψει προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό στο αμφιθέατρο του Υπουργείου με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων, η οποία αναβλήθηκε τελευταία στιγμή.
3. Εξαγγελία Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας και προετοιμασία αυτής, μέσω ενημέρωσης των συναδέλφων στα νοσοκομεία σε συνεργασία με το ΚΙΝΙ, καθώς και μέσω ενημέρωσης και καλέσματος στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και στις Ενώσεις Ιατρών της χώρας.
4. Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 11/1/12 η οποία εξαγγέλθηκε από ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ και συγκέντρωση έξω από το ΥΥΚΚΑ. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κο. Τιμοσίδη και τον κο. Δημόπουλο, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι οι εξετάσεις για την έναρξη ή τη συνέχιση ειδικότητας δεν ήταν στα σχέδια του Υπουργείου. Επίσης ότι θα προωθούνταν το νομοσχέδιο χωρίς αυτή την παράμετρο.
5. 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο ΥΥΚΚΑ την 1/2/2012 εν όψει του τελικού διαλόγου του Υπουργείου με τις Επιστημονικές Εταιρείες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στις 2/2/12. Η συνάντηση μεταφέρθηκε στο κτίριο της Γ.Γ. Αθλητισμού στο οποίο και προχωρήσαμε σε διακοπή του προσχηματικού διαλόγου, σε συνεργασία με τους ΚΙΝΙ, ΣΦΙΑ, ΠΙΣ, ΙΣΑ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, προχωρήσαμε σε συναντήσεις και ενημέρωση Υπευθύνων Υγείας των κομμάτων, καθώς και Βουλευτών μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με
• Κο. Γιαννόπουλο, Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ.
• Κο. Μανιό, Υπεύθυνο Υγείας ΣΥΡΙΖΑ
• Κο. Παπαγεωργίου, Τομεάρχη Υγείας ΔΗΜ. ΣΥΜ.
• Κους. Μιχαηλίδη και Μπουλμπασάκο, Υπεύθυνους Υγείας ΔΗΜ. ΑΡ.
• Κο. Παπαμιχαήλ, Υπεύθυνο Υγείας ΛΑΟΣ και κα. Παπανδρέου, Βουλευτή ΛΑΟΣ.
• Κο. Λεβέντη, Ανεξάρτητο Βουλευτή
• Κο. Καρανίκα, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ.
• Κο Κωνσταντινόπουλο , Βουλευτή ΠΑΣΟΚ
• Κο Αντωνακόπουλο, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Οι Τομεάρχες και οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για την πλήρη αντίθεσή μας στο Σχέδιο Νόμου, ενώ εξέφρασαν και τις δικές τους απόψεις για το θέμα. Τους δόθηκε και εγγράφως η κριτική επί του νομοσχεδίου που έχει γίνει από την Επιτροπή Νέων του ΙΣΑ.

Συνάδελφοι, οι συνθήκες στο χώρο της υγείας διαρκώς δυσχεραίνουν, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η συμβολή όλων στον αγώνα για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς, δημόσιου συστήματος υγείας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.