Δωρεάν σε ιδιώτες γιατρούς

Facebooktwitterpinterest

Ενισχύεται ο ΕΟΠΥΥ με 5.000-5.500 γιατρούς. Προτεραιότητα στις ειδικότητες των παιδιάτρων και των παθολόγων

«Ανοιχτά» και για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας θα είναι το απόγευμα τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΙΚΑ. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν δωρεάν να επισκεφθούν κατά τις απογευματινές ώρες τα ιδιωτικά ιατρεία, με τη δαπάνη να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνονται κατά 1 εκατ. οι επισκέψεις για τους ασφαλισμένους ώστε να μειωθούν τυχόν λίστες αναμονής. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι γιατροί του ΙΚΑ θα μπορούν να δεχτούν στα ιδιωτικά τους ιατρεία έως και 150 επισκέψεις το μήνα με αμοιβή 10 ευρώ την επίσκεψη.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε και την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ με 5.000 – 5.500 γιατρούς «με συμβάσεις στοχευμένες σύμφωνα με τις ανάγκες ανά ειδικότητα και αριθμό κάθε γεωγραφικής περιοχής». Έτσι, θα δοθεί προτεραιότητα στις ειδικότητες των παιδιάτρων και των παθολόγων, όπου καταγράφεται έλλειψη και σε ποσοστό 25% οι συμβάσεις αφορούν νέους γιατρούς.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ θα προκηρύξει άμεσα 348 θέσεις συμβασιούχων γιατρών, από τους οποίους θα τοποθετηθούν οικογενειακοί γιατροί πιλοτικά στις Μονάδες Υγείας της Νίκαιας, των Πατησίων και της Θεσσαλονίκης.
Κανονισμός

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην τροποποίηση του Κανονισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, «που συμπληρώθηκε γιατί ακούσαμε τα παράπονα των ασφαλισμένων». Ανέφερε ότι προβλέπονται πλέον δράσεις πρωτογενούς πρόληψης, που αφορούν για παράδειγμα τη διακοπή του καπνίσματος, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κ.ά.
Επίσης, στον ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Ομάδα Διαχείρισης Καταγγελιών όπου ήδη ο οργανισμός δέχεται καθημερινά εκατοντάδες καταγγελίες. Οι περισσότερες αφορούν συμπεριφορές σε σχέση με τις επισκέψεις, με γιατρούς να παραπλανούν τους πολίτες ώστε να πληρώνουν την επίσκεψη.
Της Ελένης Πετροπούλου

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.