Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Σταμάτης Κριμιζής στην Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο Έλληνας χαρτογράφος του διαστήματος, στην Ετήσια Εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας

 

ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2012 – Υπεύθυνος πολλών διαπλανητικών αποστολών της NASA, ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Μ. Κριμιζής, το όνομα του οποίου έχει δοθεί σε αστεροειδή, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της φετινής, καθιερωμένης πλέον, εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 8μμ., στην αίθουσα Εσπερίδες του ξενοδοχείου Hilton.

 

«Η Ελλάδα σε Σταυροδρόμι: Ο Ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας» είναι ο τίτλος της ομιλίας του πολυβραβευμένου Ακαδημαϊκού. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Εταιρεία μας, η παρουσία του κ. Κριμιζή, ο οποίος όχι μόνο θα μας παρουσιάσει ένα θέμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά και θα δώσει μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας και ένα “φάρμακο” για την απαισιοδοξία που συχνά συναντούμε σήμερα γύρω μας!», δήλωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Καθηγητής κος Δημήτρης Λινός.

 

Ο κος Κριμιζής, ο οποίος κατάγεται από τη Χίο, έχει εργασθεί ως επικεφαλής ερευνητής ή συνεργάτης ερευνητής σε πλήθος πειραμάτων και αποστολών της NASA και είναι ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Επίτιμος Διευθυντής στο Τμήμα Διαστημικής του Πανεπιστημίου Τζων Χόπκινς στις ΗΠΑ, έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο για Εξαιρετική Επιστημονική Επίτευξη της NASA δύο φορές και με περισσότερα από 30 ομαδικά βραβεία (Group Achievement Awards) της NASA και ESA. Το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομά του στον αστεροειδή «1979 UH», τον οποίο μετονόμασε προς τιμή του «8323 krimigis». O κος Κριμιζής έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 400 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1150 ομιλίες σε συνέδρια, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ακαδημίες, και επιμορφωτικές συγκεντρώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1997 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τον τίμησε με τον Χρυσό Σταυρό του Ταξίαρχου του Τάγματος του Φοίνικος. Έχει επανειλημμένα καταθέσει ενώπιον Επιτροπών του Αμερικάνικου Κογκρέσου σχετικά με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, ενώ ανακαλύψεις του έχουν φιλοξενηθεί συχνά σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικών της Ελλάδας, της Αμερικής και ανά την υφήλιο.

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκτός από τα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές και άλλοι ακόμη διακεκριμένοι επιστήμονες. Η ομιλία του κου Κριμιζή, ο οποίος εκπαιδεύτηκε και διαπρέπει, μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική καριέρα του, στις ΗΠΑ, αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους και τα μέλη της Εταιρείας, που αποτελούν ιατροί, που επίσης έχουν στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ καθώς  έχουν εκπαιδευθεί ή ασκήσει την ιατρική εκεί.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.hams.gr.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.