Ιπποκράτειος Διατροφή

Facebooktwitterpinterest

Ενας σύγχρονος οδηγός διατροφής που κρατάει από πολύ παλιά…
Το έργο του Ιπποκράτη επηρέασε τη σύγχρονη ιατρο-βιολογία του δυτικού κόσμου, προωθώντας τη συστηματική μελέτη της κλινικής ιατρικής. Ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής έκανε διατροφικές μελέτες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η τροφή πρέπει να είναι το φάρμακό μας και το φάρμακό μας θα πρέπει να είναι η τροφή μας.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη συμβουλευτική παρατήρηση του Ιπποκράτη, ο υποψήφιος Διδάκτορας στη σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Νίκος Λιάπης, που ερευνά και συγγράφει -μεταξύ άλλων- για θέματα υγείας και διατροφής, ανέλυσε αυτή τη φράση-κλειδί στην Ιπποκράτειο Διατροφή του.

Μέσω του βιβλίου του μας συστήνει ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του μεγάλου Ελληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών, αλλά και τη σοφία της ελληνικής παράδοσης. Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα διατροφικό σύστημα που κερδίζει διεθνή αναγνώριση στο χώρο της εναλλακτικής, ολιστικής θεραπευτικής.

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό το σύστημα διατροφής; Η Ιπποκράτειος διατροφή στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα και ορίζει με σαφήνεια τι πρέπει και δεν πρέπει να τρώμε. Καθαρίζει επίσης τον οργανισμό μας από τις τοξίνες που τον φορτώνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, προστατεύει την υγεία από αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις παθήσεις, καταπολεμώντας τις αιτίες τους και όχι μόνο τα συμπτώματα. Ενώ, παράλληλα, αδυνατίζει, οδηγώντας σε γρήγορη, υγιεινή και μόνιμη απώλεια του περιττού βάρους. Και, τέλος, βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής μας, καταπολεμώντας αλλεργίες, πονοκεφάλους, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, διαταραχές ύπνου και αρθριτικούς πόνους.

Με άλλα λόγια, η Ιπποκράτειος Διατροφή είναι ένα κατατοπιστικότατο βιβλίο, που διευρύνει με έναν εναλλακτικό και ενδιαφέροντα τρόπο τους ορίζοντές μας περί διατροφής και υγείας.

Η Ιπποκράτειος Διατροφή του Νίκου Λιάπη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
http://www.tovima.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.