«ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ & ΛΑΔΙΟΥ»

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011
Η Μονάδα Πρασίνου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην γιορτή «Ελιάς & Λαδιού» που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 στο Πολυχώρο Πολιτισμού του Γραφείου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας & Καινοτόμων Δράσεων Ψ.Ν.Θ. (Λαγκαδά 196).
Η εκδήλωση μας έχει διττό σκοπό καθώς αφενός επιδιώκει την ενίσχυση αλλά και προβολή της προσπάθειας των ασθενών μας στο ευρύ κοινό, αφετέρου φιλοδοξεί να σας παρουσιάσει τα προϊόντα που καλλιεργούμε και παράγουμε με τη συμμετοχή, επιμέλεια και προσωπική τους εργασία.
Η ιδέα της έκθεσης και της γιορτής γεννήθηκε με την πρώτη συγκομιδή των προϊόντων μας, ως ανάγκη να μοιραστούμε την χαρά της επιτυχίας μας με όλους εσάς που με την ευαισθησία σας μπορείτε να κατανοήσετε το έργο αυτών των ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες που απορρέουν από την ψυχική τους νόσο, αναδεικνύουν της δύναμη της θέλησής τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια επανενταγμένοι στην κοινωνία.
Η προώθηση της ενέργειάς μας στηρίζεται σε όλους εσάς που θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας και θα συμβάλλετε μ’ αυτόν τον τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσής μας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα «Εμείς κι Εσείς» της Μονάδας Πολιτιστικής Επικοινωνίας του Ψ.Ν.Θ. στο οποίο συμμετέχουν ασθενείς του προγράμματος Ημερησίας Νοσηλείας.
Επικοινωνία & Διοργάνωση Εκδήλωσης: Γ.Ε.Π.Ε.& Κ.Δ. του Ψ.Ν.Θ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ Ψ.Ν. Θ.
Η Μονάδα Πρασίνου ξεκίνησε άτυπα την λειτουργία της το 1997. Έκτοτε δραστηριοποιείται σε πρωτοποριακές και καινοτόμες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες στηρίζει στους ψυχικά πάσχοντες του χώρου μας, που απασχολούνται σ’ αυτήν. Μια δραστηριότητα που ξεκίνησε ως προσπάθεια αξιοποίησης των ελαιοδέντρων που ευδοκιμούν στο χώρο του νοσοκομείου, κατέληξε μετά από πρόταση των ασθενών στην παραγωγή βιολογικής -παραδοσιακής ελιάς (2005) και στην συνέχεια στην παραγωγή λαδιού. Αρχικός απώτερος στόχος της ενέργειας ήταν η εποικοδομητική εργασιακή απασχόληση των εργαζομένων ασθενών της μονάδας, η ενεργός συμμετοχή τους στο περιβάλλον της εργασίας, αλλά και η οικονομική τους ενίσχυση και ικανοποίηση μέσα από το δικό τους έργο. Με τον καιρό η προσπάθεια όλων άρχισε να αποφέρει καρπούς. H πρώτη γιορτή ελιάς διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο μας πέρσι και ενισχύθηκε θερμά από την συμμετοχή φίλων και συναδέλφων. Σήμερα η Μονάδα Πρασίνου μαζί με 42 επανενταξιακούς ασθενείς ασχολείται με την συντήρηση εξωτερικών χώρων, την διαμόρφωση και καλλωπισμό χώρων πρασίνου, διαθέτει τμήμα καθαριότητα εξωτερικών χώρων, τμήμα παραγωγής, συσκευασίας και διάθεσης βρώσιμης βιολογικής ελιάς και λαδιού, παρασκευάζει από οργανικά υπολείμματα COMBOST (εδαφοβελτιωτικό φυλλοχωμα), ενώ παράλληλα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή μαρμελάδας και σάλτσα ντομάτας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστότοπος: www. psychothes.gr/monada_prasinou/
Επιστημονικά Υπεύθυνος
Κόντος Κωνσταντίνος, ΠΕ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Τηλ & Fax: 2313-324173
Email: m.prasinou@psychothes.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.