Στεμνίτσα

Facebooktwitterpinterest

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Η Στεμνίτσα, επιβλητικά κτισμένη στην άκρη ενός φαραγγιού. με τα πανέμορφα πετρόκτιστα αρχοντικά της και τα μοναδικά της σοκάκια, ζεστή και φιλόξενη αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα παραδοσιακού Αρκαδικού οικισμού.

Η Στεμνίτσα , γέννησε την σπουδαία Δημόσια Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας

Τόπος με μεγάλη ιστορία, κηρύχθηκε πρώτη πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας, ενώ στις 26 Μαΐου 1821 , εδώ συστάθηκε η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία. Η μακρόχρονη παράδοση στην τέχνη των μετάλλων, γέννησε την σπουδαία Δημόσια Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και ανέδειξε σπάνια επαγγέλματα και τέχνες όπως χαλκωματάδες, σιδηρουργούς και χρυσοχόους
Η πλατεία της γεμάτη από ζωή, υποδέχεται κάθε επισκέπτη στα ζεστά cafe και στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία ενώ τα όμορφα ταβερνάκια προσφέρουν μοναδικές τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά πιάτα.
Αναπαλαιωμένα αρχοντικά ή πετρόκτιστοι ξενώνες θα φροντίσουν για μια ονειρεμένη διαμονή γεμάτη από εικόνες και εμπειρίες.
Έθιμα – Εκδηλώσεις
Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου γίνετε μεγάλος εορτασμός προς τιμήν της Στεμνίτσας που για ένα μικρό διάστημα υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδας. Τελείται δοξολογία στη Μονή της Ζ. Πηγής που σώζεται το κελί που συνεδρίαζε η τότε κυβέρνηση. Ο εορτασμός συνεχίζει με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Ο Δεκαπενταύγουστος εορτάζεται με παραδοσιακούς χορούς.
Το καλοκαίρι οργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμού ο τοπικός σύλλογος Υψούντος
http://www.athenspress.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.