Γλυκά του κουταλιού , πόσο υγιεινά είναι ?

Facebooktwitterpinterest

Δεν είναι μύθος , πραγματικά τα γλυκά του κουταλιού ( δεν τα λες υγιεινά , δεν κάνουν σε κάτι καλό , δεν καταπολεμάνε κάτι) .. αλλά είναι σίγουρα η πιο υγιεινή και οικονομική σε θερμίδες, επιλογή σε γλυκό.

Είναι υγιεινό γιατί περιέχει μόνο φρούτα και ζάχαρη. Τα υπόλοιπα κρεμώδη γλυκά , πάστες , γλυκά ταψιού,  εκτός από τη ζάχαρη περιέχουν και βούτυρο και άμυλο. Σαν συστατικό η ζάχαρη είναι προτιμότερη από το βούτυρο, το οποίο ¨μένει¨ στο σώμα , δεν ¨καίγεται¨  , επίσης επιβαρύνει την υγεία του σώματος με τα ¨κακά¨ λιπαρά που περιέχει, με χοληστερίνη και τοξίνες.  Επίσης έχουν και περισσότερες θερμίδες απ τη στιγμή που περιέχουν και περισσότερα συστατικά.

Η ζάχαρη , σαν υδατάνθρακας και αυτός καταναλώνεται απ το σώμα μας , ¨καίγεται¨ με την άσκηση σε αντίθεση με το βούτυρο.  Οπότε το γλυκό του κουταλιού , μας δίνει θερμίδες που μπορούμε να τις ¨εκμεταλλευτούμε¨ χωρίς να επιβαρύνει την υγεία μας !

Δεν προάγει την υγεία μας …. Είναι μια πιο υγιεινή επιλογή !

Να θυμάστε !

    • Ø Η ζάχαρη σε έρευνες μόνο στα ποντίκια , όχι στον άνθρωπο ως τώρα, φάνηκε ότι είναι εθιστική , όσο εθιστικά θεωρούνται και τα ναρκωτικά!

    • Ø Όσο υγιεινό και αθώο να είναι ένα γλυκό, πάντα υπάρχει ο φόβος της κατάχρησης !  μια κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού , περιέχει 150kcal , θα μείνουμε όμως πάντα σε αυτή τη  ¨μικρή¨ μερίδα ?

    • Ø Δεν παθαίνουμε ζάχαρο , εξ αιτίας της υπερκατανάλωσης γλυκών ! ο διαβήτης , είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων. Τα ακατάστατα γεύματα, θεωρείται πιο ισχυρός προδιαθεσικός παράγοντας σε σχέση με το πόσα γλυκά καταναλώνουμε .

    • Ø Η  αυτού κάθε αυτού ζάχαρη, δεν έχει πολλές θερμίδες , 1 κ. σούπας ( = 3κ. γλυκού) περιέχει 50 – 60 kcal μόνο ! οπότε η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας δε θα πρέπει να μας ανησυχεί τόσο πολύ , δε είναι αυτή που ¨χαλάει¨ το διατροφολόγιο μας!

    • Ø Ανήκει στα τρόφιμα που έχουν μεγάλο γλυκαιμικό δείκτη , που σημαίνει ότι αυξάνουν απότομα τα ποσά του σακχάρου του αίματος. Αυτό το κάνει μια καλή επιλογή σαν  ¨μετά¨ – προπονητικό γεύμα¨  ( π. χ. Γιαούρτι 2% + γλυκό του κουταλιού + κράκερ ολικής αλέσεως )

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.