ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ…

Facebooktwitterpinterest

Γνωρίζετε ότι στη φλούδα του κρεμμυδιού είναι συγκεντρωμένες πολλές ουσίες χρήσιμες στην υγεία; Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Μαδρίτης, οι οποίοι προσθέτουν επίσης, ότι οι πιο σκούρες φλούδες είναι πιο πλούσιες σε ωφέλιμα συστατικά από τις ανοιχτόχρωμες.
Τα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού, περιέχουν υψηλό αριθμό ινών, φαινόλες και φλαβονοειδή, που έχουν μεγάλες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Από τη μελέτη προκύπτει ακόμη ότι και τα υπόλοιπα επιφανειακά στρώματα του κρεμμυδιού, αυτά που συνήθως πετιούνται, είναι πλούσια σε συστατικά. Οι ουσίες αυτές μειώνουν τον κίνδυνο
από ασθένειες της καρδιάς, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας, προβλήματα δυσπεψίας, καρκίνου του εντέρου κι άλλου τύπου. Γι’ αυτό οι επιστήμονες προτρέπουν να μην αγνοούμε τα συγκεκριμένα στρώματα των κρεμμυδιών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.