Saforelle: Η αίσθηση της φύσης στην ευαίσθητη περιοχή

Facebooktwitterpinterest

Κλινικές μελέτες συνιστούν το Saforelle ως το πλέον κατάλληλο προϊόν για την καθημερινή γυναικεία υγιεινή

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2011. Η γνωστή Ιταλική φαρμακευτική εταιρεία Italfarmaco (ITF Hellas A.E.), με επιτυχή δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια, παρουσιάζει στην Ελλάδα το Saforelle. Το Saforelle είναι απαλό υγρό καθαρισμού με άρκτειο, μια νέα λύση για την καθημερινή υγιεινή της γυναίκας. Το Saforelle προσφέρει φυσική περιποίηση για τη γυναικεία ευαίσθητη περιοχή, και χάρη στο ελαφρώς αλκαλικό pH του (pH 8), συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της φυσικής άμυνας της ευαίσθητης περιοχής, καταπραΰνει ερεθισμούς, όπως συμπτώματα κνησμού, αίσθημα καύσου και ερυθημάτων, ενώ παράλληλα, βοηθά στη μη επανεμφάνιση αυτών.
Το Saforelle είναι υποαλλεργικό προϊόν, που δεν προκαλεί ξηρότητα, καθώς περιέχει ενυδατικούς παράγοντες, και έχει ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Saforelle είναι ασφαλές και δεν επηρεάζει τη μικροβιακή χλωρίδα του κόλπου, ούτε και το pH. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα, ακόμη και σε περιπτώσεις που μια γυναίκα ήδη λαμβάνει κάποια θεραπεία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Saforelle Gentle Cleansing Care μπορεί να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της λοχείας.
Έτσι, αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για την υγιεινή και προστασία της ευαίσθητης περιοχής και συνιστάται για καθημερινό καθαρισμό μία ή δύο φορές την ημέρα.
Η ευεργετική δράση του Saforelle οφείλεται κυρίως στο βασικό του συστατικό, το άρκτειο, ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για τις καταπραϋντικές, αντικνησμώδεις, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητές του.
Το Saforelle Gentle Cleansing Care κυκλοφορεί σε συσκευασία των 100ml και διατίθεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Σχετικά με την ITF Hellas:

Με φροντίδα και σεβασμό για την ζωή
Η ITF Hellas Α.Ε. είναι θυγατρική της Italfarmaco και το νεότερο μέλος του Ομίλου ITALFARMACO στην Ευρωπαική αγορά. Η Italfarmaco ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938 και είναι σήμερα μια Ιταλική φαρμακευτική βιομηχανία με ισχυρή διεθνή παρουσία. Είναι η έκτη σε μέγεθος Ιταλική φαρμακευτική βιομηχανία και δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων.
Η Italfarmaco προωθεί προϊόντα με υψηλό θεραπευτικό δείκτη και δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της γυναικολογίας-μαιευτικής, νευρολογίας, καρδιολογίας, ανοσολογίας και ογκολογίας.
Σκοπός την εταιρείας είναι να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, προσφέροντας φαρμακευτικά προϊόντα και υπηρεσίες σχεδιασμένες ειδικά για παθήσεις που προσβάλλουν τον άνθρωπο.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1998.
www.italfarmaco.gr, www.italfarmaco.com

Σχετικά με το Άρκτειο:
Είναι γνωστό και με τα εξής ονόματα: κολλιτσίδα, Arctium Lappa ή Arctium Minus.
Πού συναντάται
Φύεται στην άκρη των δρόμων, αυτοκινητοδρόμων, σε αναχώματα ή σε εγκαταλελειμμένες ετοιμόρροπες περιοχές και γενικότερα σε κατοικημένες περιοχές. Ο καρπός του άρκτειου έχοντας σχήμα αγκαθωτό γαντζώνεται στο δέρμα των ζώων και μεταφέρεται ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο τη διαδικασία της αναπαραγωγής του σε διάφορα μέρη. Καλλιεργείται στην ύπαιθρο, λόγω των σπουδαίων ιδιοτήτων που έχει η ρίζα του.
Ποιες φαρμακευτικές χρήσεις έχει σήμερα
Οι φαρμακευτικές ουσίες του άρκτειου συγκεντρώνονται στη ρίζα του. Η συλλογή αυτών των ουσιών πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, πριν την άνθηση, καθώς εκείνη τη χρονική στιγμή υπάρχει η μέγιστη συγκέντρωση των φυτικών συστατικών του και κυρίως της ινουλίνης, του κάλιου, του μηλικού και κιτρικού οξέος. Το άρκτειο ανήκει στα φαρμακευτικά φυτά και είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντικνησμώδεις, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητές του. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για τη φροντίδα και προστασία του δέρματος του βλεννογόνου.
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ινουλίνη, έναν πολυσακχαρίτη που επίσης βρέθηκε στις διαιτητικές του ίνες, προωθεί την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων για το σώμα, ενώ τα αιθέρια έλαια που περιέχει προσφέρουν μοναδική ενυδάτωση στο δέρμα.
Είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό στην ανακούφιση από συμπτώματα κνησμού του δέρματος των βλεννογόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε θεραπείες ενάντια της ακμής και εκζεμάτων χάρη στην καθαριστική και καταπραϋντική του δράση.
Τι παραδοσιακές χρήσεις;
Η φαρμακευτική χρήση του άρκτειου ανάγεται στην αρχαιότητα. Κατά το Μεσαίωνα το αποκαλούσαν το φυτό που “καθαρίζει το αίμα” εξαιτίας της αντιβακτηριακής και διουρητικής δράσης του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν πολύ συχνή η χρήση νωπής ρίζας και φύλ-λων πατημένων ως συνταγή για τσάι ή συνταγή για την προετοιμασία κα-ταπλασμάτων για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος.
Ο πολυσακχαρίτης ινουλίνη που περιέχει χρησιμοποιούταν για την κατεύναση της εντερικής δυσφορίας, ενώ τα λιπαρά έλαια χρησίμευαν για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.
Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί και σε μεθόδους παραγωγής ούρων, αν και η δράση του ως διουρητικό δεν είναι τόσο συνηθισμένη και ευρέως γνωστή.
Στην ευρωπαϊκή ιατρική, η ρίζα του άρκτειου χρησιμοποιείται και ψημένη, ενώ στην κινεζική φαρμακοποιία οι σπόροι του χρησιμοποιούνται ως κα-θαρτικό.
Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούταν ως λαχανικό και ακόμα και σήμερα οι Ιά-πωνες εξακολουθούν να τρώνε σαλάτα έχοντας ως βάση ψιλοκομμένη ρίζα άρκτειου βρασμένη σε αλατισμένο νερό.
www.saforelle.gr, www.saforelle.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.