Διαζύγιο & Οικογένεια

Facebooktwitterpinterest

Πολλοί γάμοι αποτυχαίνουν και δεν είναι δυνατόν να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση. Το διαζύγιο είναι μια απόφαση που έχει επιπτώσεις σε όλα τα μέλη της οικογένειας και όχι μόνο στους συντρόφους.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποθέτουν ότι τα παιδιά από διαλυμένα σπίτια μειονεκτούν στη ζωή και ότι αναπόφευκτα θα βασανίζονται από συναισθηματικά προβλήματα ή προβλήματα συμπεριφοράς. Πράγματι, μερικά παιδιά, όταν οι γονείς τους χωρίζουν, υποφέρουν σε τέτοιο βαθμό από έντονο συναισθηματικό τραύμα ώστε ποτέ δεν θα αναρρώσουν ολοκληρωτικά από τις αρνητικές επιδράσεις.Επομένως, η ανακούφιση από τις συνέπειες του διαζυγίου και από τα γεγονότα που προηγήθηκαν, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, γίνεται ένα θέμα ιδιαίτερα επείγον και αναγκαίο.
Μολονότι τα ζευγάρια που χωρίζουν αυτόματα αναζητούν νομική καθοδήγηση, είναι σχετικά λιγοστά εκείνα τα ζευγάρι που ζητούν επαγγελματική βοήθεια για τα συναισθηματικά τους προβλήματα. Τις πιο πολλές φορές τα παιδιά παραμελούνται κατά τη διάρκεια του διαζυγίου και αφήνονται σε ένα συναισθηματικό κενό.
Ωστόσο, η οικογένεια είναι μια κοινωνική δομή που συνεχίζει αν υπάρχει και μετά τη νομική διάλυση της, και όσοι επιχειρούν να ασχοληθούν με την οικογένεια αντιμετωπίζοντας την ωσάν να αποτελείται από μεμονωμένα άτομα, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στο παιδί. Η ευημερία του παιδιού θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του να διατηρήσει στενή συναισθηματική επαφή και με τους δύο γονείς. Καταστάσεις όπου το παιδί διχάζεται λόγω της σύγκρουσης που προκαλεί η αφοσίωση στον ένα ή τον άλλο γονέα είναι συνταγή για προβληματικές καταστάσεις. Το παιδί μπορεί να νιώθει στοργή και για τους δύο γονείς του όσο παράλογα κι αν έχουν συμπεριφερθεί ο ένας στον άλλο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.