Η δύναμη της ρίγανης!

Facebooktwitterpinterest

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά της ελληνικής κουζίνας. Η ρίγανη δεν είναι γνωστή μόνο για την εξαιρετική γεύση που προσφέρει στο φαγητό, αλλά και για τις αντιοξειδωτικές και αντισηπτικές της ιδιότητες! Γι’ αυτό λοιπόν «βάλ’ του» ρίγανη. Κυριολεκτικά! Διαβάστε εδώ για τις εξαιρετικές ιδιότητες της ρίγανης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρίγανη έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθώς περιέχει θυμόλη και καρβακρόλη, δύο έλαια που έχουν εξαιρετική δύναμη στην καταπολέμηση βακτηρίων. Επιπλέον, η θυμόλη, μαζί με ένα το ροσμαρινικό οξύ που βρίσκονται στη ρίγανη είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Μάλιστα, έχει βρεθεί ότι η ρίγανη έχει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο.

Συν τοις άλλοις, η ρίγανη αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών -που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα- αλλά και σιδήρου και β-καροτίνης. Πρόκειται, λοιπόν, όχι μόνο για ένα από τα πιο γευστικά βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας, αλλά και ένα από τα πιο υγιεινά!


Συμβουλή:
Είναι, ασφαλώς, προτιμότερο να αγοράζετε φρέσκα φύλλα ρίγανης, παρά ρίγανη στην αποξηραμένη της μορφή. Διαφορετικά, χάνετε όλα τα τόσο ωφέλιμα αντιβακτηριδιακά και αντιοξειδωτικά έλαια που προαναφέραμε! Μπορείτε μάλιστα να φυτέψετε λίγη ρίγανη στην αυλή σας. Γιατί όχι;

http://www.offsite.com.cy

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.