«Ο Νοσηλευτικός Κλάδος σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας!»

Facebooktwitterpinterest

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)
Δυσάρεστη αναμένεται η έκπληξη που ετοιμάζει το Οικονομικό Επιτελείο της
Κυβέρνησης για το Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων, τους
πλέον χαμηλόμισθους υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Από 250 έως 300 ευρώ λιγότερα θα περιλαμβάνει η μισθοδοσία του Οκτωβρίου για τους Νοσηλευτές λόγω των αναδρομικών κρατήσεων, ενώ από 150 έως 200 ευρώ θα κυμανθούν οι μειώσεις των αποδοχών του νοσηλευτικού προσωπικού κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Ήδη τα αρμόδια Τμήματα Μισθοδοσίας των νοσοκομείων επεξεργάζονται τις σχετικές μειώσεις, τη στιγμή που το λεγόμενο ¨ενιαίο¨ μισθολόγιο – πτωχολόγιο παραμένει απροσδιόριστο, η ένταξη του Κλάδου στα ΒΑΕ και η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος που θα αναπλήρωνε εν μέρει τις απώλειες καθυστερεί αδικαιολόγητα, ενώ οφείλονται δεδουλευμένες υπερωρίες και λοιπές εξαιρέσιμες αμοιβές τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα ζευγάρι Νοσηλευτών θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, είτε πρόκειται για ενοίκια είτε για δόσεις στεγαστικών δανείων και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
Την ίδια στιγμή ο ¨Λογιστής της Υγείας¨ κ. Α. Λοβέρδος, όταν δεν προβαίνει
σε χαριστικές ρυθμίσεις προς το Καθηγητικό κατεστημένο – μέρος του οποίου
αποτελεί και ο ίδιος – επιδίδεται σε κομματικούς διαγκωνισμούς, αντεγκλήσεις και
βαρυσήμαντες δηλώσεις μέσα και έξω από το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου
να διασφαλίσει την απαιτούμενη προβολή και δημοσιότητα, προφανώς αγωνιώντας για την πολιτική του επιβίωση και καταφανώς αδιαφορώντας για την οικονομική επιβίωση και τη χαμένη αξιοπρέπεια των λειτουργών της Υγείας, ¨του 2ου πυλώνα που στηρίζει το ΕΣΥ¨.
Καλούμε όλους όσους διατέλεσαν Υπουργοί Υγείας κατά το παρελθόν, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, όλους όσους δήλωναν ¨έκπληκτοι με το χαμηλό μισθό της Ελληνίδας Νοσηλεύτριας¨, να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να διασωθεί ο Νοσηλευτικός Κλάδος από την απειλή της επιλεκτικής χρεοκοπίας στην οποία τον οδήγησαν οι Πολιτικές ηγεσίες με τις άστοχες, άδικες και κοινωνικά ανάλγητες επιλογές των τελευταίων 30 χρόνων.
Ταυτόχρονα, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καλεί το Νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας σε αγωνιστική ετοιμότητα, αρχής γενομένης με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και θα πραγματοποιηθούν στη ΔΕΘ, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να εξειδικεύσει τη μορφή του αγώνα που έπεται.
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.