Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης έναντι της ανοιχτής χειρουργικής επέμβασης

Facebooktwitterpinterest

Tα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης έναντι της ανοιχτής χειρουργικής επέμβασης

 

      • Η κάμερα του λαπαροσκοπίου δίνει εικόνα των εσωτερικών οργάνων του ασθενούς σε μεγέθυνση 10-15 φορών. Έτσι η επέμβαση είναι εντελώς αναίμακτη, καθώς δεν απαιτείται χειρουργική τομή.

     

      • Πάντα τοποθετείται πλέγμα.

     

    • Η μικρή, σχεδόν αόρατη, τομή των 5 χιλιοστών μέσω της οποίας εισέρχονται τα λαπαροσκοπικά όργανα, πραγματοποιείται μόνο στο δέρμα και όχι στους μυς όπως απαιτείται στην κλασική ανοιχτή επέμβαση.

 

    • Στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση υπάρχει σχεδόν παντελής απουσία μετεγχειρητικών πόνων.

 

    • Η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο περιορίζεται σε λίγες μόνο ώρες, έως το πολύ μία ημέρα. Ο χειρουργημένος μπορεί να περπατήσει και να καθίσει την ίδια ημέρα, ενώ η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να πραγματοποιηθεί ταχύτατα.

 

    • Kατά τη λαπαροσκοπική αποκατάσταση, σπανιότατα δημιουργούνται φλεγμονές, ή μετεγχειρητικές λοιμώξεις.

 

    • Με την πάροδο λίγων εβδομάδων όλα τα σημάδια της επέμβασης εξαφανίζονται πλήρως.

 

    • Αποκαθίστανται αμφοτερόπλευρες βουβωνοκήλες με τις ίδιες τομές.

 

    • Αποτελεί την ιδανική επέμβαση για αποκατάσταση υποτροπής βουβωνοκήλης μετά από προηγηθείσα “ανοιχτή” εγχείρηση.

 

    • Είναι ιδανική για την ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος σε αθλητές (αντιμετώπιση του συνδρόμου “κοιλιακών – προσαγωγών”).

 

 

Ενδέχεται να εμφανιστούν επιπλοκές σε μια λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης;

Σε κάθε είδους χειρουργική επέμβαση υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών, όπως τα αιματώματα και οι φλεγμονές. Στη λαπαροσκοπική μέθοδο, ωστόσο, οι επιπλοκές αυτές είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες. Εάν, παρά ταύτα, εμφανιστούν, αντιμετωπίζονται εξολοκλήρου φαρμακευτικά. Μικρότερος κίνδυνος υπάρχει, επίσης, για τραυματισμό της ουροδόχου κύστης, των εντέρων, των αιμοφόρων αγγείων, των νεύρων ή του σπερματικού πόρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία παγκοσμίως, αλλά και με τα στατιστικά που προκύπτουν από τις περισσότερες από 2.000 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την ομάδα μας, ποσοστό άνω του 99% αυτών των επεμβάσεων δεν παρουσίασαν καμία μετεγχειρητική επιπλοκή.

Σε έμπειρα χέρια, οι πιθανότητες υποτροπής μετά από λαπαροσκοπική επέμβαση και επανεμφάνισης της κήλης είναι μικρότερες του 1%.

 

Η λαπαροσκοπική χειρουργική με τοποθέτηση πλέγματος θεωρείται η ιδανικότερη μέθοδος αντιμετώπισης για όλες τις μορφές κηλών του κοιλιακού τοιχώματος σήμερα.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.