Όγκοι Βλεφάρων

Facebooktwitterpinterest
βλέφαρα εμφανίζουν πολύ συχνά παθήσεις με αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Πολλές φορές νεοπλάσματα των βλεφάρων εμφανίζονται με τη μορφή μικρής ελιάς ή εξέλκωση, που αν παραμεληθούν ενδέχεται να αποβούν μοιραία για την υγεία των ματιών μας.

Υπάρχουν καλοήθεις όγκοι, όπως μολυσματική τέρμινθος, ακροχόρδονας [κρεατοελιά], σμηγματορροικη κεράτωση, γεροντική κεράτωση,θηλώματα, ξανθελάσματα και κερατοακάνθωμα.  Υπάρχουν κακοήθεις όγκοι, όπως βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και καρκίνωμα σμηγματογόνου αδένα.
    1. Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο πιο κοινός κακοήθης όγκος του βλεφάρου, δεν μεθίσταται. Μπορεί να είναι ελκώδης, οζώδης, σκληρωτικός, τύπου morphea. Η θεραπεία είναι χειρουργική αφαίρεση του όγκου και αποκατάσταση του βλεφάρου.

 

    1. Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι σπάνιο με μορφή έλκους, όζου, θηλώματος ή δερματικού κέρατος, μεθίσταται. Θεραπεύεται με ευρεία εκτομή του όγκου και αποκατάσταση του βλεφάρου. Το καρκίνωμα σμηγματογόνων αδένων είναι σπάνιος όγκος, υποδύεται ως υποτροπιάζων χαλάζιο ή χρόνια βλεφαρίτιδα. Θεραπεύεται με ευρέια εκτομή.

 

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή και να συμβουλευόμαστε το θεράπων ιατρό μας συχνά.
φωτογραφίες πριν & μετά
002

αφαίρεση θηλώματος βλεφάρου

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.