Άσκηση και διατροφή κατά του διαβήτη

Facebooktwitterpinterest

Τα εντατικά προγράμματα άσκησης και η υγιεινή διατροφή μειώνουν μέχρι και 60% τη συχνότητα εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη στα άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Εξάλλου, η αερόβια άσκηση συμβάλλει και στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στους διαβητικούς.

Δύο μελέτες για την πρόληψη του διαβήτη, που έγιναν στη Φινλανδία και στις ΗΠΑ και παρουσιάζονται στο 24ο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, έδειξαν μείωση της συχνότητας εμφάνισης του διαβήτη σε ποσοστό 40 – 60% σε άτομα υψηλού κινδύνου τα οποία ακολούθησαν εντατικά προγράμματα άσκησης και υγειονοδιαιτητικού τρόπου διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Η αερόβια άσκηση βοηθά αφενός στην απώλεια βάρους με τα προγράμματα που έχουν προταθεί και προσφέρει σωματική ευεξία στο διαβητικό και αφετέρου συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους από ένα σημείο και μετά. Συμβάλλει ακόμη στην καλύτερη δράση της ινσουλίνης και στην καλύτερη απορρόφηση της γλυκόζης από το σώμα, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη ρύθμιση του διαβητικού», αναφέρει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας Τριαντάφυλλος Διδάγγελος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.