Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alapis

Facebooktwitterpinterest

Εγκρίθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση, την Τρίτη, της Alapis η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 29,42 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και με έκδοση 98.060.022 νέων κοινών άυλων ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία με αναλογία 2 νέες μετοχές προς 1 υφιστάμενη μετοχή, δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 1 ευρώ ανά νέα μετοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών και της τιμής έκδοσής τους, που αναμένεται να είναι συνολικού ύψους 68,64 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί, μετά από την αφαίρεση των δαπανών της έκδοσης, στον λογαριασμό ιδίων κεφαλαίων “Υπέρ το άρτιο”.

H τιμή διάθεσης αποφασίστηκε να μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Επισημαίνεται, ότι τα κεφάλαια που αναμένεται να αντληθούν σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχονται σε 98,06 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχουν αφαιρεθεί τα σχετικά έξοδα έκδοσης.

Παράλληλα, η έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων μέχρι του συνολικού ποσού των 300 εκατ. ευρώ κατά κεφάλαιο, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Ταυτόχρονα, η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε να παράσχει σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο διοικητικό συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων (συμπεριλαμβανομένου και του καθορισμού της τιμής διάθεσης των ομολογιών), προς το σκοπό της διάθεσης των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων με ιδιωτική τοποθέτηση εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος που δεν θα υπερβαίνει τα τρία έτη από τη λήψη της σχετικής απόφασης της.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.