Το νερό στη ζωή μας!

Facebooktwitterpinterest

Η επίδραση του «ελιξίριου της ζωής» στον ανθρώπινο οργανισμό

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα το νερό περιγράφεται ως ελιξίριο της ζωής. Λίγοι, όμως, άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη σημασία της έννοιας αυτής και την επίδραση που έχει το καθαρό νερό στην υγεία και στη μακροζωία του ανθρώπου.

Κάθε κύτταρο του σώματός μας εξαρτάται από το νερό. Χωρίς νερό το σώμα μας πεθαίνει σε διάστημα λίγων ημερών. Το αίμα μας αποτελείται από 83% νερό, οι μύες από 75% και τα οστά από 22%. Το νερό αποτελεί το 75%-85% του συνολικού βάρους του σώματός μας, βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και απομακρύνει τις τοξίνες. Επιπλέον, προστατεύει τις αρθρώσεις, τους ιστούς, τους μυς, κρατά το δέρμα μας ενυδατωμένο, μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και διατηρεί τη σωστή ισορροπία των κυττάρων.

Ποσότητα και ποιότητα

Η ποιότητα και η ποσότητα του νερού που πίνουμε καθημερινά καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς και την άμυνά του σε ασθένειες. Ένας ενήλικος χάνει κάθε μέρα από 2 έως 3,5 λίτρα νερό από το σώμα του, μέσω της αναπνοής, του ιδρώτα, της ούρησης και των κοπράνων. Αυτό το νερό πρέπει να αναπληρώνεται. Οι τυποποιημένοι χυμοί που περιέχουν ζάχαρη, οι καφέδες, τα αναψυκτικά καθώς και τα αλκοολούχα ποτά δεν αντικαθιστούν το νερό που χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά.

Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να είναι η αιτία για πολλές σημαντικές παθήσεις, όπως άσθμα, αρθρίτιδα, παθήσεις του πεπτικού συστήματος, παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, και ιδιαίτερα των νεφρών, καρδιοαγγειακές παθήσεις, παγκρεατίτιδα, έλκη κ.ά.

Είναι, όμως, το νερό που πίνουμε καθαρό;

Δυστυχώς, είμαστε η πρώτη γενιά στον πλανήτη που καταναλώνει νερό και τρόφιμα που είναι σε σημαντικό βαθμό επιβαρημένα από τοξικές ουσίες, φυτοφάρμακα, ορμόνες, αντιβιοτικά και συντηρητικά. Αμίαντος, μόλυβδος, χαλκός, μαγγάνιο, αρσενικό, χρώμιο, χλώριο, παραπροϊόντα χλωρίωσης νερού (THMs), συνθετικές οργανικές ενώσεις, όπως τα φυτοφάρμακα, καθώς και πτητικές οργανικές ενώσεις είναι μόνο μερικοί από τους ρύπους που βρίσκονται στο πόσιμο νερό. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι και δεν γίνονται αντιληπτοί από τις αισθήσεις μας.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η κατανάλωση νερού μολυσμένου με τις παραπάνω τοξικές ουσίες προκαλεί σοβαρές βλάβες στον οργανισμό!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.