Λυκοπένιο

Facebooktwitterpinterest

Το λυκοπένιο αποτελεί συστατικό της ντομάτας και των προϊόντων ντομάτας όπως είναι ο χυμός και οι σάλτσες. Έγινε πολύ διάσημο λόγω των πολλαπλών μελετών που έχουν γίνει και υποδεικνύουν ότι έχει προστατευτική δράση έναντι διάφορων μορφών καρκίνου. Το λυκοπένιο ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η απορρόφηση του ενισχύεται όταν η ντομάτα μαγειρεύεται και συνδυάζεται διατροφικά με μια πηγή λίπους. Μέχρι σήμερα βέβαια δεν φαίνεται ότι η πρόσληψη λυκοπενίου μέσω συμπληρωμάτων μπορεί να έχει ενισχυτική δράση, για αυτό και δεν υπάρχει σύσταση για λήψη λυκοπενίου σε τέτοια μορφή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.