ΠΟΠ από την ΕΕ το κρέας αρνιών Ελασσόνας, με την επιστημονική στήριξη του ΤΕΙ Λάρισας

Facebooktwitterpinterest

Την έγκριση πιστοποίησης ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) έλαβε το κρέας αρνιών γάλακτος περιοχής Ελασσόνας.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε προ ημερών στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (official journal C307, 12.11.2010).

Πρόκειται για την πρώτη πιστοποίηση που έγινε, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα, για νωπά κρέατα και κρεατοσκευάσματα.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής για τη διεκδίκηση του ΠΟΠ στην ΕΕ, καθηγητής στο ΤΕΙ Λάρισας, Δρ. Παναγιώτης Γούλας.

Ο ίδιος εκτιμά πως η έγκριση αυτή θα δώσει προστιθέμενη αξία στους προβατοτρόφους της περιοχής Ελασσόνας, που θα ενταχθούν στο ΠΟΠ, οι οποίοι και θα προσφέρουν αρνάκι γάλακτος υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών, παραγόμενο βάσει των αυστηρών κοινοτικών προδιαγραφών (Κανονισμός 510/2006 ΕΟΚ).

Σύμφωνα με τον κ. Γούλα, στην ΕΕ έχει κατατεθεί και αξιολογείται πρόταση της ΕΑΣ Ελασσόνας για την πιστοποίηση και των κρεάτων των κατσικιών
γάλακτος της περιοχής ως ΠΟΠ.
http://anagi.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=16299

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.