Τα δελτία ειδήσεων κάνουν κακό στην ερωτική ζωή

Facebooktwitterpinterest

Η τηλεόραση, ανάλογα με το τι επιλέγει να παρακολουθήσει κανείς, αποτελεί αρνητική παράμετρο για την σεξουαλική επιθυμία, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα η Εταιρία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ).

Όσο πιο ένθερμος λάτρης των ειδήσεων και γενικότερα της ενημέρωσης είναι κάποιος, τόσο πιο ψυχρός αποδεικνύεται στο σεξ. Η επιθυμία ανδρών και γυναικών για ερωτική επαφή μειώνεται δραστικά μετά την παρακολούθηση ενός τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, δείχνουν ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές που περιλαμβάνουν ειδήσεις, πολιτική και ρεπορτάζ επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο σε ποσοστό 84%, ενώ μόνο το 16% του δείγματος επηρεάζεται θετικά.

Αντίθετα, τηλεοπτικές εκπομπές με κοινωνικό σχολιασμό και τη λογική της «κλειδαρότρυπας», ανεβάζουν τη λίμπιντο, αφού το 56% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι επηρεαζόταν θετικά.

Τέλος, οι εκπομπές με χιούμορ, σάτιρα και γέλιο είχαν θετική επίδραση στην ερωτική διάθεση για το 77% του δείγματος.

Οι ερευνητές της ΕΜΑΣ μελέτησαν 1000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24 έως 64 ετών, για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά, τα οποία δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτά άλλων ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, για το ίδιο θέμα, στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτές οι έρευνες αλλά και προηγούμενη έρευνα της ΕΜΑΣ έχουν δείξει μια αρνητική επίδραση του χρόνου τηλεθέασης και της ερωτικής διάθεσης με ποσοστό αποχής από το σεξ 17% για όσους έβλεπαν πάνω από 2-3 ώρες τηλεόραση την ημέρα.

Η τηλεόραση για πολλούς, τονίζουν οι επιστήμονες, είναι ο σύγχρονος θεός, ίσως ο πιο απόλυτος μεσολαβητής των σχέσεων των πολιτών «το είδα στην τηλεόραση, το είπαν και οι ειδήσεις», ενώ μοιάζει να είναι απόλυτο κριτήριο αξιοπιστίας και αυθεντικότητας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.