Γονιδιακή η αιτιολογία της ημικρανίας

Facebooktwitterpinterest

Οι επιστήμονες του Oxford University προσδιόρισαν ότι το κλειδί των ημικρανιών είναι μια γενετική ανωμαλία. Σε αυτή τη νέα μελέτη προσδιόρισαν ένα ειδικό γονίδιο , το όνομα αυτού TRESK.Το TRESK ανακαλύφθηκε σε μια οικογένεια με ιστορικό ημικρανιών.

Το γονίδιο φάνηκε να είναι υπεύθυνο για τις ημικρανίες και μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μια στις πέντε γυναίκες και τον ένα στους δέκα άντρες , που πάσχουν από ημικρανίες σε όλο τον κόσμο.
Η μελέτη κατέληξε , ότι αν το γονίδιο γνωστό ως TRESK δε λειτουργεί κατάλληλα , μπορεί να δώσει ώθηση σε ευαίσθητα κέντρα του εγκεφάλου και να προκαλέσει ένα σοβαρό πονοκέφαλο.
Μια ημικρανία είναι ένας σοβαρός , μεγάλης διάρκειας πονοκέφαλος , με το χαρακτήρα του σφύζοντα πόνου στη μετωπιαία περιοχή ή στη μία πλευρά της κεφαλής. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια προειδοποιητική οπτική διαταραχή , η οποία ονομάζεται αύρα , πριν την έναρξη του πονοκεφάλου και επίσης μερικοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα όπως ναυτία και ευαισθησία στο φώς κατά τη διάρκεια του πονοκεφάλου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την ημικρανία σα μια αιτία αναπηρίας και έχει προσδιοριστεί σαν η πιο δαπανηρή νευρολογική διαταραχή στην Ευρώπη. Η νέα ανακάλυψη θα δώσει τη δυνατότητα να βρεθεί κάποιος τρόπος να πολεμήσουμε την ημικρανία και να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής αυτών που υποφέρουν.
Πηγή : Medical Research Council

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.