Βασικές Αρχές Κυτταρομετρίας Ροής

Facebooktwitterpinterest

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ε. ΚΑΛΟΔΗΜΟΥ
Η κυτταρομετρία ροής αποτελεί τεχνική η οποία επιτρέπει να αναγνωριστεί η σημασία της βιολογικής συμπεριφοράς των κυττάρων στην παθογένεια διαφόρων ασθενειών, κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση των κακοήθων νεοπλασιών, αλλά και πολλών άλλων νόσων. Το εύρος της μεθόδου καλύπτει κάθε έμβιο οργανισμό, ενώ υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης στρατηγικής πολλών πρακτικών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα στην ανάλυση του κυτταρικού κύκλου και των διακυμάνσεών του που θα μπορούσαν, θεωρητικά προς το παρόν, να αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα στη χρονοβιολογική απόδοση των θεραπευτικών εφαρμογών.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει βασικές έννοιες που αφορούν στις τεχνικές που εφαρμόζονται στην κυτταρομετρία ροής, καθώς και τα πιο συνηθισμένα και ενδιαφέροντα θέματα που συναντά κανείς στην καθημερινή πράξη, γραμμένα απλά και όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μπορεί εύκολα να κατατοπιστεί κάθε ενδιαφερόμενος αναγνώστης. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται ιδιαίτερα πολλά σχήματα, τα οποία βοηθούν πολύ στην κατανόηση ορισμένων καταστάσεων που περιγράφονται στο κείμενο.
Συνολικά, πρόκειται για ένα τεχνικό πόνημα το οποίο καλύπτει με συνοπτικό αλλά επαρκή τρόπο την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τεχνική της Κυτταρομετρίας Ροής και είναι βέβαιο ότι θα αποβεί απαραίτητο εργαλείο τόσο στους νέους ερευνητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με το θέμα, όσο και στους πιθανούς χρήστες της μεθόδου για την αναγνώριση των πολλαπλών δυνατοτήτων αυτής.

xiv+90 σελίδες 17×24
Μαλακό εξώφυλλο 2010
1 εικόνα, 55 σχήματα, 6 πίνακες
ΙSBN: 978-960-452-105-0

Τιμή (με Φ.Π.Α.): 20,00 ΕΥΡΩ

e-mail για παραγγελίες: betamedarts@hol.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.