Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

Facebooktwitterpinterest

Γενικός Χειρουργός

Βιογραφικό:
Ονομα : Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης
Ημερομηνία γεννήσεως : 28 Οκτωβρίου 1956
Τόπος γεννήσεως : Ρόδος
Εθνικότης : Ελληνική
Οικογενειακή κατάσταση : Εγγαμος, δύο τέκνα
Διεύθυνση : Κηφισίας 354, Αθήνα 152 33
Γλώσσες : Ελληνικά, Αγγλικά

Εκπαίδευση

22 /10/ 1999 : The Examination for Recertification in Surgery. (The American Board of Surgery)

1992 – 1995 : Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής
Θέμα: “Πρώϊμα Αποτελέσματα Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής”

1990 : Απόκτηση τίτλου Ειδικότητος του Αμερικανικού Συμβουλίου Χειρουργικής (American Board of Surgery).

1983 – 1988 : Riverside Methodist Hospitals, Columbus, Ohio, H.Π.A.
Columbus Children’s Hospital, Columbus, Ohio, H.Π.A.
Ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική.

1987 – 1988 : Επικεφαλής Ειδικευομένων Γενικής Χειρουργικής (Chief Resident) Riverside Methodist Hospitals, Columbus, Ohio, H.Π.A.

1974 – 1980 : Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιατρική Σχολή
Πτυχίο Ιατρικής.

1968 – 1974 : Βενετόκλειο Γυμνάσιο Αρρένων Ρόδου

Επαγγελματική Εμπειρία

1988 – 1991 : Αμισθος Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής στο Ohio State University. Η.Π.Α.

1988 – 1991 : Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Φοιτητών Ιατρικής Σχολής του Ohio State University στο Riverside Methodist Hospitals, Η.Π.Α.

1988 – 1991 : Teaching Attending Surgeon Γενικής Χειρουργικής, Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Χειρουργικής με Laser στο Riverside Methodist Hospitals, Columbus, Ohio, Η.Π.Α.

1991 – Σήμερα: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Διευθυντής Γενικής,, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής.

Σεπτέμβριος 2000: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη έγινε χρήση του ρομποτικού συστήματος, μ’ ένα βραχίονα, AESOP 3000 (Automated Endoscopic System for Optimal Positioning) που λειτουργεί με φωνητικές εντολές του χειρουργού και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην επέμβαση απλοποιώντας τις διαδικασίες ενδοσκόπησης με απόλυτη ακρίβεια κινήσεων.

Μέλος Επιστημονικών Συλλόγων και Εταιρειών

• American Medical Association (κατά τη διάρκεια παραμονής στις Η.Π.Α.)
• American College of Surgeons
• American Association of University Professors
• Ohio State Medical Association (κατά τη διάρκεια παραμονής στις Η.Π.Α.)
• The Society of American Gastrointestinal & Endoscopic Surgeons (SAGES)
• MIRA (Minimally Invasive Robotic Association)
• Academy of Medicine Columbus and Franklin County
• Columbus (Ohio) Surgical Society
• American Society of Abdominal Surgeons
• American Trauma Society
• Southwest Oncology Group
• American Society Laser Medicine and Surgery
• American Society of Bariatric Surgery
• American Association of Endocrine Surgeons
• International Association of Endocrine Surgeons
• American College of Gastroenterology
• The Society of Laparoendoscopic Surgeons
• European Association for Endoscopic Surgery and Other Interventional Techniques
• The Society for Minimally Invasive Therapy
• European Laser Association
• International Federation of Surgery of Obesity
• The American Society of Breast Surgeons
• Ohio State University Alumni Association

Μέλος Ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών:
• Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
• Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
• Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
• Ελληνικό Κολέγιο Χειρουργών
• Ελληνοαμερικανική Ιατρική Εταιρεία
• Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής , Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος
• Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Αλλων Επεμβατικών Τεχνικών
• Ελληνική Εταιρεία Laser στην Ιατρική
• Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας
• Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας
• Ελληνική Εταιρεία Τραύματος
• Ιατρική Εταιρεία Αθηνών
• Ελληνική Εταιρείας Κήλης

Κοινωνική Εθελοντική Προσφορά

28 Ιαν–4 Φεβρ 1996 Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με εξειδικευμένη ομάδα ιατρών πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παλαιστίνη για ενημέρωση, εκπαίδευση ιατρών και οργάνωση του τομέα υγείας της Παλαιστίνης. Υπεύθυνος Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής ο Κ. Κωνσταντινίδης όπου μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησε επεμβάσεις σε ασθενείς που είχαν οξύ πρόβλημα.

14-15 Ιουνίου 1996 Στα πλαίσια εκπαίδευσης χειρουργών του Νοσοκομείου της Κώ έγιναν λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις. Με μηχανήματα που μετεφέρθησαν από την Αθήνα μπόρεσαν να γίνουν επεμβάσεις σε ασθενείς που είχαν οξύ πρόβλημα και να παρακολουθήσουν οι γιατροί ως εκπαίδευση.

Νοέμβριος/
Δεκέμβριος 1999 Εκπαίδευση των Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών (Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.

Νοέμβριος/
Δεκέμβριος 2001 Εκπαίδευση των Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών (Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.

Οκτώβριος/
Νοέμβριος 2002 Εκπαίδευση των Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Φαρμακευτικής, Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.

Νοέμβριος/
Δεκέμβριος 2003 Εκπαίδευση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών (Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική. Επίσης εδόθη και διάλεξη στους φοιτητές τον Σεπτέμβριο 2003 πάνω στην κλινική πρακτική.

Νοέμβριος/
Δεκέμβριος 2004 Εκπαίδευση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών στη Χειρουργική Κλινική (Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική. Επίσης εδόθη και διάλεξη στους φοιτητές στις 5 Νοεμβρίου 2005 με θέμα : «Λαπαροσκοπικές επεμβάσεις».

Οκτώβριος/
Νοέμβριος 2005 Εκπαίδευση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών στη Χειρουργική Κλινική (Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.

Οκτώβριος/
Δεκέμβριος 2006 Εκπαίδευση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών στη Χειρουργική Κλινική (Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.

Οκτώβριος/
Δεκέμβριος 2007 Εκπαίδευση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών στη Χειρουργική Κλινική (Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.
Οκτώβριος/
Δεκέμβριος 2008 Εκπαίδευση των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών στη Χειρουργική Κλινική (Εργαστήριο Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής) στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Φαρμακευτική.

Ομάδα Αιγαίου: Κλιμάκιο ειδικευμένων ιατρών του Ιατρικού Κέντρου επισκέπτεται ακριτικά νησιά. Εξετάζονται ασθενείς και γίνονται μικροεπεμβάσεις στους κατοίκους των νήσων που δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.
27-29 Απριλίου 2001 Πάτμος
4 – 6 Μαϊου 2001 Αστυπάλαια
12-14 Απριλίου 2002 Κάρπαθος
27-29 Ιουνίου 2002 Ιος
7-10 Μαϊου 2004 Κάσος

9-13 /12/2002 Εθελοντική προσφορά στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου με διαλέξεις και εκπαίδευση σε προχωρημένες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, που μέσω κυκλώματος παρακολούθησαν χειρουργοί από όλη την επικράτεια, φοιτητές και ιατροί άλλων ειδικοτήτων προς εκπαίδευση. Επίσης υπήρξε εθελοντική προσφορά των συνεργατών χειρουργών και αναισθησιολόγου της ομάδος του Κ. Κωνσταντινίδη και μηχανημάτων από το Ιατρικό Κέντρο και την εταιρεία ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ για την επίτευξη αυτού του προγράμματος.
Υπήρξε δημοσίευση στο περιοδικό της Γιουγκοσλαβίας «Chirurgica Iugoslavica» με αναφορά ότι η πρώτη λαπαροσκοπική επέμβαση διαφραγματοκήλης έγινε από την ομάδα του Ιατρικού Αθηνών με διευθυντή χειρουργό τον Κ. Κωνσταντινίδη.

19 Νοεμβρίου 2003 Στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Εταιρείας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

15-18/12/2005 Κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Λάρνακας της Κύπρου πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο για «Λαπαροσκοπική Τοποθέτηση Δακτυλίου Στομάχου με Νοσογόνο Παχυσαρκία» παρουσία πολλών χειρουργών.

19 Δεκεμβρίου 2005 Στις νέες εκλογές για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Εταιρείας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών εξελέγη παμψηφεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

23 Οκτωβρίου 2006 Με δική του προσωπική επιμονή δημιουργείται η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής.

31 Οκτωβρίου 2006 Διενεργείται η πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής και εκλέγεται παμψηφεί Πρόεδρος.

11 Νοεμβρίου 2006 «Τιμής Ενεκεν» Ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου τον ανακηρύσσει επίτιμο μέλος του για την συμβολή του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα της γενικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής τιμά την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάρπαθο.

7-10 Ιουνίου 2007 Κατά τη διάρκεια του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής της Παχυσαρκίας δειξήχθησαν εκλογές και εξελέγη παμψηφεί Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Συνέδρια – Ομιλίες – Προεδρεία

17-19/9 2010 3rd International Expert’s Meeting on Advanced Laparoscopic Surgery and 1st International Metabolic Surgery Symposium
Video presentation για την χειρουργική επέμβαση “Robotic Heller Myotomy for Achalasia” σε μορφή live pre-recorded unedited video, στο πλαίσιο της Συνεδρίας «Laparoscopic
Upper GI Surgery»
Athens

3-7/9/2010 XV World Congress – IFSO 2010
Editorial Board Member

Long Beach / Los Angeles, California

23-27/7/2010 Σεμινάριο Καρπάθου και Κάσου “Δυνατότητες και Όρια της Αντιμετώπισης ασθενών σε Κέντρα Υγείας”
Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας «Το κουτί της Πανδώρας: Οξεία κοιλία» από την πλευρά του χειρουργού.

Κάρπαθος – Κάσος

16-19/6/2010 18th EAES Congress – Geneva, Switzerland
Προσκεκλημένος ομιλήτης με τίτλο ομιλίας “da Vinci Upper GI Surgery”

Free Paper Video Presentation – Interactive Volume Rendering of CT Angiography Data during Robotic Surgical Procedures.
S.Hiridis, K.Konstantinidis, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou, P.Chrysocheris, A.Xiarchos – Presented by S.Hiridis

Free Paper Video Presentation – da Vinci General Surgery. Our Three Year Experience.
K.Konstantinidis, S.Hiridis, P.Chrysocheris, A.Xiarchos, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou – Presented by S.Hiridis

Totally Extraperitoneal Sports Hernia Repair Presentation of our Technique.
K.Konstantinidis, S.Hiridis, A.Xiarchos, P.Chrysocheris, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou

Interactive Volume Rendering of CT Angiography Data during Robotic Surgical Procedures.
S.Hiridis, K.Konstantinidis, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou, P.Chrysocheris, A.Xiarchos

Da Vinci General Surgery – Our Three Year Experience. K.Konstantinidis, S.Hiridis, P.Chrysocheris, A.Xiarchos, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou

Succesful Robotic Splenic Cyst Excision using the da Vinci System in a Young Girl: a Case Report.
K.Konstantinidis, S.Hiridis, P.Chrysocheris, A.Xiarchos, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou

Totally Laparoscopic Control of Massive Spontaneous Hemoperitoneum in a Young Man: Report of a Rare Case. K.Konstantinidis, S.Hiridis, A.Xiarchos, P.Chrysocheris, M.Vorias, G.Sambalis, K.Anastasakou, M.Georgiou

Γενεύη, Ελβετία

11/6/2010 Διάλεξη Ρομποτικής Χειρουργικής στην Πολυτεχνειούπολη
Προσκεκλημένος ομιλητής του Διευθυντή Εργαστηρίου Βιοιατρικής Τεχνολογίας καθηγητή κ. Δ. Κουτσούρη, με τίτλο ομιλίας “Εφαρμογή της Ρομποτικής στη Χειρουργική: Παρόν και Μέλλον”

Αθήνα

29/5/2010 Διημερίδα Λαπαροσκοπικής – Ενδοσκοπικής Χειρουργικής
Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας “Λαπαροσκοπική Επινεφριδεκτομή”

17/5/2010 Ημερίδα: Ιατρική στο Μέλλον: Παθολογικές – Επεμβατικές και Χειρουργικές Ειδικότητες
Προσκεκλημένος ομιλήτης με τίτλο ομιλίας “Ρομποτική Χειρουργική: Παρόν και Μέλλον”

Αθήνα

17-21/5/2010 4th International Workshop in Robotic Surgery for Southeastern Europe
Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας “ROBOTICS IN UPPER GI SURGERY”
Αθήνα

14/5/2010 3η Διεθνής Συνάντηση Λαπαροσκοπικών Επιπλοκών
Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας «Laparoscopic complications in the obese patient – the general surgeon’s perspective”

Αθήνα

16-18-4/2010 16ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας / 4ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής & Νέων Ιατρών Ελλάδας
Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας «Η ρομποτική χειρουργική»

Αθήνα

5-6/4/2010 2nd Annual e-Health Conference 2010
Ζωντανή σύνδεση αναμετάδοσης ρομποτικής χειρουργικής Αθήνα – Ντουμπάι

Dubai

9-10/4/2010 1ο Συμπόσιο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής
Προσκεκλημένος του Προέδρου της Χειρουργικής Εταιρείας Κύπρου ως Χειρουργός στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής σε ταυτόχρονη δορυφορική σύνδεση με τους συνέδρους.

Λευκωσία, Κύπρος

22-27/2/2010 Minimally Invasive Surgery Symposium (MISS)

San Diego

5/12/2009 Επιστημονική Ημερίδα “Νεότερες Εξελίξεις στη Χειρουργική”
Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας “Χειρουργική αντιμετώπιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης”.

Καλάβρυτα

16-18/11/2009 3rd International Workshop in Robotic Surgery
Προσκεκλημένος Ομιλητής με τίτλο ομιλίας: «Robotics in Upper Gl Surgery»
Αθήνα

7-8/11/2009 7η Επιστημονική Συνάντηση Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής
Συντονιστής μαζί με τον κ. Ν. Νικητέα στο Στρογγυλό Τραπέζι ΙΙΙ: ROBOTICS με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική και Σύγχρονη Πραγματικότητα»
Ιωάννινα

13-17/10/2009 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας.
Προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική στην Ογκολογία»
Προεδρεύων στην ομιλία του κ. Φ. Καλφαρέντζου με θέμα: «Μεταβολική Χειρουργική»
Αθήνα

9-10/10/2009 1st Clinical Robotic Surgery Association (CRSA) Meeting
Video presentations με θέμα: Da Vinci Splenectomy for a Rare Splenic Pseudocyst Elevating Ca 19-9.
A Case Report.Robotic Neurinoma Excision with Concurrent Use of Laparoscopic Neurostimulation to Protect Nervous Roots in the Vicinity of the Tumor. A Case Report.
Σικάγο

23-26/9/2009 19th World Congress of the IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists)
Faculty member in the session: New Frontiers in Laparoscopic and Robotic Surgery Part IV-Our Experience with Robotic Surgery in Greece: Limitations and Indications
Presenter on the subject “Our Experience with Robotic Surgery in Greece: Limitations and Indications”
Video Presentation with subject “Laparoscopic Adjustable Gastric Banding Placement in a Patient with Morbid Obesity and Situs Inversus Totalis. Description of the Technique and Operative Challenges”.
Paper with subject: “Robotic Splenectomy for a Large non-parasitic Splenic Pseudocyst with Elevated Ca 19-9 Levels. A Case Report and Review of the Literature.
Paper with subject: “The Future of Robotic Surgery. What have we accomplished so far? What’s coming next?
Chairman in the Unit “Clinical Case & Free Papers Laparoscopic, Robotic & Endoscopic Techniques”
Paper with subject “Robotic Neurinoma Excision in a Young Female Patient. A Case Report”.
Chairmann in the unit “Frontiers in Laparoscopic and Robotic Surgery: Part IV”
Chairman in the unit “Video Festival Laparoscopic Procedures: Part IV”
Πεκίνο

12-13/6/2009 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας
Προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα: «Κατά Ρυθμιζόμενου Γαστρικού Δακτυλίου» στη Στρογγυλή Τράπεζα “Αντιπαραθέσεις Υπέρ και Κατά κάθε Επέμβασης” και στις με θέμα ομιλίας “Θεραπεία Επιπλοκών Δακτυλίου” στη Στρογγυλή Τράπεζα “Επιπλοκές Βαριατρικών Επεμβάσεων”
Αθήνα

21-23/5/2009 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής και Διεθνές Συμπόσιο “Συνεργασία για την εξέλιξη της Χειρουργικής” από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Αλλων Επεμβατικών Τεχνικών
Εισηγητής στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Λαπαροσκοπική ή Ρομποτική Χειρουργική. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα».
Εισηγητής Κ. Κωνσταντινίδης: «Εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ανώτερο Πεπτικό».
Εισηγητής Κ. Κωνσταντινίδης: «Ρομποτική Χειρουργική Παχέος Εντέρου»
Εισηγητής στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Λαπαροσκοπική ή Ρομποτική Χειρουργική. Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα».
Εισηγητής Κ. Κωνσταντινίδης: «Εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ανώτερο Πεπτικό».
Προεδρεύων στη διάλεξη: “Robotic assisted fundoplication in a single institution. What have we gained so far?”.
Σχολιαστής στην ενότητα: «Λαπαροενδοσκοπική θεραπεία νόσων καρδιοοισοφαγικής γωνίας».
Προεδρεύων στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: “Ρομποτική Χειρουργική Σήμερα” .
Προεδρεύων με ομιλία: “Sleeve gastrectomy for management of morbid obesity”
Παρουσίαση εργασιών με θέμα:
* Ρομποτική Σπληνεκτομή. Ρομποτική Αφαίρεση Ευμεγέθους μη Παρασιτικής Ψευδοκύστης Σπληνός σε Νεαρή Ασθενή με Αυξημένες Τιμές Ca 19-9. Παρουσίαση Περιστατικού.
* Ρομποτική Χειρουργική και Επαυξημένη Πραγματικότητα. Η Εμπειρία μας με το Σύστημα DaVINCI και τη Διεγχειρητική Πλοήγηση.
* Ρομποτική Αφαίρεση Γιγαντιαίου Νευρινώματος Πυέλου σε νεαρή Ασθενή που δεν δεχόταν μετάγγιση, παρουσίαση περιστατικού.
Κ. Κωνσταντινίδης, Μ. Βοργιάς, Γ. Σάμπαλης, Μ. Γεωργίου, Σ. Χειρίδης, Κ. Αναστασάκου, Α. Ξιάρχος
Αθήνα

15-17/5/2009 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού.
Προεδρεύει στη διάλεξη του Αγγλου Καθ. κ. D. Jayne με θέμα: «Robotics in colorectal surgery: Pros and Cons»
Αθήνα

8-10/5/2009 3rd Spring Hernia Meeting
Debate με θέμα: “The Ultimate Technique 1 (Inguinal Hernia)” – Other Minimally Invasive” και “The Ultimate Technique 2 (Ventral Hernia) – Other Minimally Invasive”, ο κύριος Κ. Κωνσταντινίδης εκπροσωπήθηκε από τον συνεργάτη του κ. Σ. Χειρίδη.
Ομιλία με θέμα: “Laparoscopic hernia repair with advanced PAM – Partial Abdominal Meshes” στην οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η χρήση του πλέγματος PVP (Proceed Ventral Patch) από τον κύριο Κωνσταντινίδη στην ομφαλοκήλη και κοιλιοκήλη.
Σαντορίνη

5-9/5/2009 Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
Ομιλητής με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική. Παρόν και μέλλον»
Εργασία με θέμα: «Η εμπειρία μας στην Ρομποτική Χειρουργική από το 2006 στο 2009 στο Ιατρικό Αθηνών»
Αθήνα

2-3 /4/2009 European Final Itinerary Surgical Advisory Board Meeting for Metabolic Surgery.
Συμμετέχει στην Ειδική Διεθνή Επιτροπή για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων για τη νοσογόνο παχυσαρκία, και τη σύγκριση μεταξύ δακτυλίου Lapband (που κατασκευάζεται από την Allergan) και γαστρικού bypass ή γαστρεκτομής sleeve. Τονίζεται η μεταβολική χειρουργική που αποτελεί την τρέχουσα εξέλιξη στη βαριατρική χειρουργική και αφορά στην απαλλαγή από μεταβολικά νοσήματα που οφείλονται στην παχυσαρκία μετά από επεμβάσεις βαριατρικής. Προσκεκλημένοι είναι 15 ιατροί.
Εργασία με θέμα: « Η εμπειρία μας στην Ρομποτική Χειρουργική από το 2006 στο 2009 στο Ιατρικό Αθηνών»
London

2-3/4/2009 European Final Itinerary Surgical Advisory Board Meeting for Μetabolic Σurgery
Συμμετέχει στην Ειδική Διεθνή Επιτροπή για τη μελέτη της αποτελεσματικότητας των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων για τη νοσογόνο παχυσαρκία και τη σύγκριση μεταξύ δακτυλίου Lapband (που κατασκευάζεται από την Allergan) και γαστρικού bypass ή γαστρεκτομής sleeve.
Τονίζεται η μεταβολική χειρουργική που αποτελεί την τρέχουσα εξέλιξη στη βαριατρική χειρουργική και αφορά στην απαλλαγή από μεταβολικά νοσήματα που οφείλονται στην παχυσαρκία μετά από επεμβάσεις βαριατρικής. Προσκεκλημένοι είναι 15 ιατροί.
Λονδίνο
14/3/2009 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητιατρικής Εταιρείας Ιατρικών Αγώνων. Ομιλία με θέμα: «Η Ρομποτική Χειρουργική στις Αθλητικές Κακώσεις» Αθήνα
8-11/3/2009 7th Alpine Expert Meeting.
Συνάντηση των εξειδικευμένων στη βαριατρική χειρουργών.
Saalfelden, Austria

23-24/2/2009 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής
Διοργάνωση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Προσκεκλημένος ομιλητής στη Συνεδρία 5 «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ” με τίτλο ομιλίας “Το Χειρουργικό Ρομπότ da Vinci στη Γενική Χειρουργική δύο Χρόνια μετά από την Εναρξη του Πρώτου Προγράμματος Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα»
Αθήνα

28/1-1/2/2009 4o Διεθνές Συνέδριο Χειρουργικής – ΜΙRΑ 2009
Video παρουσίαση με θέμα “da Vinci Surgical Robot is very Promising in General Surgery After 2 Years Experience in a Large Private Hospital in Greece” και προφορική ανακοίνωση με θέμα “Autonomous Movements of da Vinci Istruments Using Programmable Robotic Servos. Three-Dimensional Models of Intraabdominal Anatomy from CT-Angio. The Future of Robotic Surgery in Our Laptops”
Quebec

14/12/2008 11ο Πανκύπριο Χειρουργικό Συνέδριο.
Ομιλητής με θέμα: «Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Βουβωνοκήλης – Εμπειρία 17 ετών» και
«Ρομποτική Γενική Χειρουργική – State of the Art»
Λευκωσία, Κύπρος

9/12/2008 Προσκεκλημένος ομιλητής από τον Δήμο Ναυπλίου δίνει διάλεξη με θέμα:
«Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική: Παρόν και Μέλλον».
Ναύπλιο

9/12/2008 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ετους 2008 της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
Ομιλητής με θέμα: «Λαπαροσκοπική προσπέλαση πρόπτωσης ορθού».
Αθήνα

12-15/11/2008 Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.
Πρόεδρος στη Συνεδρία Βιντεοπροβολών με θέμα Λαπαροσκοπική Χειρουργική.
Διοργανωτής στρογγύλης τράπεζας με θέμα: «Robotic Surgery in Modern Clinical Practice». Εισηγητής με θέμα: «The application of Robotic Surgery in Abdominal Procedures».
Παρουσιάστηκαν εργασίες της χειρουργικής ομάδας Κ. Κωνσταντινίδη, Σ. Χειρίδη, Μ. Βοργιά, Κ. Αναστασάκου, Γ. Σάμπαλη, Μ. Γεωργίου, Α. Ξιάρχο με θέμα:
• «Ρομποτικά Υποβοηθούμενη Σιγμοειδεκτομή και Χαμηλή Πρόσθια Εκτομή» παρουσιάστηκαν τρία περιστατικά και περιγραφή της τεχνικής μας,
• «Ρομποτικά – υποβοηθούμενη αφαίρεση κύστεων ήπατος» παρουσιάστηκαν τρία περιστατικά,
• «Ρομποτικά – υποβοηθιούμενη αποκατάσταση κοιλιοκήλης» αποτελέσματα δύο ετών ρομποτικά υποβοηθούμενης τεχνικής,
• Ρομποτική ριζική νεφρεκτομή και επινεφριδεκτομή με διεγχειρητική πλοήγηση από ανασύνθεση et-angio για χωροκατακτητική εξεργασία άνω πόλου δεξιού νεφρού σε ασθενή 45 ετών»,
• Video παρουσίαση «Ρομποτική χειρουργική σε επανεπεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής, αφαίρεση γαστρικού ρυθμιζόμενου δακτυλίου», και
• «Χειρουργική θεραπεία γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης με χρήση του ρομποτικού συστήματος da Vinci. Αναδρομική μελέτη της διετούς εμπειρίας της κλινικής».
Αθήνα

31/10-1/11/2008 Από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας διοργανώνεται Επιστημονική Διημερίδα με θέμα: «Παχυσαρκία – Προβλήματα και Αντιμετώπιση»
Σχολιαστής στα χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Διημερίδας.
Ηράκλειο Κρήτης

23/10/2008 Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας διοργανώνεται από την Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Επιστημονική Ημερίδα : «Το Σύγχρονο Παράδοξο: Από τη Νευρική Ανορεξία στη Νοσογόνο Παχυσαρκία»
Εισαγωγή και ανάλυση προγράμματος της ημερίδας.
Ρόδος

8/10/2008 Στα πλαίσια των Ενημερωτικών Διαλέξεων σε Φαρμακοποιούς Φαρμακείου του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εδόθη ομιλία με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική: Η Εξέλιξη της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής».
Αθήνα

30/9 – 3/10/2008 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας.
Προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα ομιλίας: «Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική»
Προεδρεύων στη Στρογυλή Τράπεζα με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική»
Αθήνα

27-28/9/2008 1ο Σεμινάριο Ρομποτικής Χειρουγικής στη Γυναικολογία.
Προσκεκλημένος ομιλητής στη Στρογγυλή Τράπεζα ΙΙΙ με θέμα ομιλίας: «Ρομποτική και Γενική Χειρουργική
Αθήνα

23-27/9/2008 XIII World Congress – IFSO 2008
Συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του IFSO ως Πρόεδρος της ΕΧΕΠ και ως μέλος της Επιτροπής του IFSO για την Μεταβολική Χειρουργική.
Buenos Aires

9-11/7/2008 Training Course «THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization): Mini-invasive surgery for the treatment of haemorrhoids» που διοργανώθηκε από το Universitat Cattolica Sacro Cuore at Policlinico Universitario “Agostino Genelli” υπό την διεύθυνση του καθηγητή Dr. Carlo Ratto.
Roma

5/7/2008 3o Ιατρικό Πολυθεματικό Σεμινάριο «Εν Πλώ».
Προσκεκλημένος ομιλητής με δύο θέματα ομιλίας:
• «Χειρουργική Θεραπεία της Νοσογόνου Παχυσαρκίας: Νεότερες Απόψεις»
• «2ος Χρόνος Εμπειρίας στη Ρομποτική Χειρουργική (Σύστημα da Vinci). Δυνατότητες και Εφαρμογές»
Αιγαίο Πέλαγος

20-22/6/2008 International Expert’s Meeting on Advanced Laparoscopic Surgery.
Mέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.
Προεδρεύων στη συνεδρεία με θέμα: «Λαπαροσκοπική Περιοριστική Βαριατρική Χειρουργική» και ομιλία με θέμα: «Ρομποτική Λαπαροσκοπική Κολεκτομή. Πλεονεκτήματα και Προοπτικές»
Αθήνα

15-20/6/2008 25th Annual Meeting of the American Society for Metabolic and Bariatriac Surgery.
Washington, D.C., U.S.A.

3/6/2008 Επετειακή Ημερίδα: «80 Χρόνια Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία»
Αθήνα

18/5/2008 3η Ημερίδα 2470ης Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ και Ροταριανού Ομίλου «Αθήνα – Λυκαβηττός» με θέμα «Υγεία – Πείνα – Ανθρωπισμός».
Ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική – Παρόν και Μέλλον».
Αθήνα

9/5/2008 1η Διατομεακή Ημερίδα Διαλόγου Παθολόγων – Χειρουργών
Σχολιαστής στο «Experts Meeting».
Προσκεκλημένος ομιλητής στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Τα Αποτελέσματα των Επεμβάσεων κατά της Παχυσαρκίας Σήμερα» με τίτλο ομιλίας «Ρομποτική και Βαριατρική Χειρουργική»
Αθήνα

2/5/2008 The Third James M. Blackford, MD Riverside Alumni Seminar
Ομιλία με θέμα: «Robotic General Surgery»
Ohio, U.S.A.

`17-19/4/2008 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο και International Forum του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών.
Σχολιαστής στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Εφαρμοσμένη Τεχνολογία στην Κλινική Πράξη: Πραγματικότητα και Προοπτικές»
Εισηγητής στο θέμα: « Λαπαροσκοπική Επινεφριδεκτομή».
Αθήνα

4-6/4/2008 15ο Συνέδριο Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας Προσκεκλημένος ομιλητής με τίτλο ομιλίας: “Ρομποτική Χειρουργική”
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την 4/4/2008, παρουσιάστηκαν δύο επεμβάσεις live από το χειρουργείο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μία Ρομποτική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης κατά Nissen και Λαπαροσκοπική Τοποθέτηση Δακτυλίου για Νοσογόνο Παχυσαρκία.
Κέρκυρα

21-22/3/2008 Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: “20+1 Χρόνια Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής & Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών” από την Ελληνική Εταιρεία Ηπατος Χοληφόρων Παγκρέατος.
Εισηγητής στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Λαπαροσκοπική Kολεκτομή» και τίτλο ομιλίας «Λαπαροσκοπική δεξιά, εγκαρσία, αριστερή κολεκτομή και σιγμοειδεκτομή»
Αλεξανδρούπολις

1/3/2008 1η Ημερίδα Ρομποτικής Χειρουργιής με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική Παρόν και Μέλλον»
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ομιλητής με θέμα: «Robotic General Surgery – Personal Experience»
Προεδρείο με θέμα «Military Investments in Robotics»
Προεδρείο με θέμα «Robotic Prostatectomy – Our Experience»
Προεδρείο με θέμα «Robotic General Surgery – State of the Art»
Προεδρείο με θέμα «Robotic Pancreatic and Liver Surgery»
Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα

6/2/2008 Με πρόσκληση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας μίλησε στο Σύλλογο Επιμορφώσεως Γονέων.
Τίτλος Ομιλίας: «Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική».
Κόρινθος

24-26/1/2008 3ο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής
Τίτλος ομιλίας: «The da Vinci Robotic System in General Surgery – Initial Application in Greece»
Πρότυπο Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο
Ρώμη
17-19/1/2008 Ο καθηγητής Irinel Popescu διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Fundeni, Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Ηπατος, Ογκολογικής Χειρουργικής Πεπτικού και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, προσεκάλεσε τον κ. Κ. Κωνσταντινίδη και την ομάδα του να πραγματοποιήσουν τις πρώτες ρομποτικές επεμβάσεις με το Ρομπότ DaVinci στο νοσοκομείο τους.
Βουκουρέστι, Ρουμανία

16/1/2008 3η Ετήσια Ανοιχτή Ημερίδα για την Παχυσαρκία και τη Διατροφή
Τίτλος Ομιλίας: «Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση της Νοσογόνου Παχυσαρκίας»
Αθήνα

9-12/12/2007 Προσκεκλημένος Ομιλητής με τίτλο Ομιλίας «Laparoscopic and Robotic Ventral Hernia Repair»
Dubai

8-9/12/2007 1st International Meeting Laparoscopic Hysterectomy for Benign Diseases. Topographic Anatomy of the Pelvis Ureteric Dissection Complications. Διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαιευτική & Γυναικολογική Εταιρεία
Ομιλία με θέμα: «Surgical complications during and following gynaecological laparoscopic surgery. The general surgeon’s view»

Αθήνα

30/11- 2/12/2007 3ο Χειρουργικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Θέμα ομιλίας: «Ρομποτική Χειρουγική στην Ελλάδα»
Λάρισα

24-25/11/2007 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.
Παρουσιάστηκαν δύο εργασίες της χειρουργικής ομάδας με θέμα:
• «Πρώτη Ρομποτική Δεξιά Επινεφριδεκτομή και Χολοκυστεκτομή στην Ιδια Ασθενή» από Κ. Κωνσταντινίδη, Σ. Χειρίδη, Μ. Βοργιά, Κ. Αναστασάκου, Γ. Σάμπαλη, Μ. Γεωργίου, Α. Ξιάρχο
• «Αναγνώριση και Διατήρηση των Παλίνδρομων Λαρυγγικών Νεύρων σε Ολικές Θυρεοειδεκτομές με Νευροδιεγέρτη» από Κ. Κωνσταντινίδη, Α. Ξιάρχο, Μ. Βοργιά, Κ. Αναστασάκου, Γ. Σάμπαλη, Μ. Γεωργίου,
Αθήνα

23/11/2007 2ο Νοσηλευτικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ομιλία με θέμα: «Επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής. Το Μέλλον της Χειρουργικής και στην Ελλάδα»
Αθήνα

23-25/11/2007 5η Επιστημονική Ημερίδα Ελληνικής Ομάδας Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με θέμα: «Σύγχρονες Στρατηγικές στη Θεραπεία των Ογκων του Γαστρεντερικού, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και του Πνεύμονα. Η Εκτίμηση των Ανεπιθύμητων Παρενεργειών και η Αντιμετώπισή τους»
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.
Ομιλητής με θέμα: «Η Συμβολή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην Αντιμετώπιση των Ογκων»
Καμένα Βούρλα

16-18/11/2007 6η Επιστημονική Συνάντηση Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Αλλων Επεμβατικών Τεχνικών
Σχολιαστής στο Συμπόσιο IV «Ανώτερο Πεπτικό – Βαριατρική»
Ιωάννινα

12/11/2007 Προσκεκλημμένος του Ομίλου ZΟΝΤΑ ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική. Παρόν και Μέλλον»
Αθήνα

1-4/11/2007 8ο ΕλλαδοΚυπριακό Χειρουργικό Συνέδριο
Ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική Ρομποτική Χειρουργική. Ορια και Δυνατότητες”
Λευκωσία, Κύπρος

10/10/2007 Στα πλαίσια του Προγράμματος Ενημερωτικών Διαλέξεων σε Φαρμακοποιούς Φαρμακείου δίδεται ομιλία με θέμα: «Παχυσαρκία: Φαρμακευτική αγωγή – Χειρουργική αντιμετώπιση»
Αθήνα

8-13/10/2007 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας – Δυνατότητες και Ορια Βαριατρικής Χειρουργικής
Ομιλία με θέμα: «Βαριατρική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Δυνατότητες και Ορια»
Αθήνα

5-8/9/2007 XII World Congress of International Federation for the Surgery of Obesity and,
Advanced Course on Bariatric Surgery.
Porto, Portugal

5-7/7/2007 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής.
Ομιλία στα Πλαίσια Δορυφορικού Συμποσίου με θέμα «Tips and Tricks στη Λαπαροσκοπική και Βαριατρική Χειρουργική» ομιλία με τίτλο : «Γαστρικός δακτύλιος»
Αθήνα

4-7/7/2007 15th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery (EAES)
Posters:
• Laparoscopic totally extraperitoneal hernia repair in athletes chronic groin pain – Our experience
• Laparoscopic totally extraperitoneal repair for inguinal hernia after previous radical prostatectomy or lower abdominal suregery – Our eprerience
• Robotically assisted laparoscopic ventral hernia repair with the da Vinci robotic system – Our initial experience
• First application of the da Vinci robotic system in Greece – Our experience in general surgery
• Laparoscopically-assisted distal pancreatectomy with splenectomy for benign tumor of the tail of pancreas-A case report
• Robotically-assisted right adrenalectomy and cholocystectomy in a single operation-A case report.
K. Konstantinidis, A. Xiarchos, M. Vorias, G. Sambalis, M. Georgiou, K. Anastakou, S. Hiridis.
Αθήνα

29/6-2/7/2007 2ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο εν πλώ, το οποίο πραγματοποιείται με την Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.)
Ομιλητής με θέμα: «Ενας Χρόνος Εμπειρίας με την Ρομποτική Χειρουργική (Σύστημα da Vinci)» και «Χειρουργική Θεραπεία Νοσογόνου Παχυσαρκίας, Νεότερες Απόψεις»
Μύκονος, Ρόδος

14-16/6/2007 3rd International Congress on Gastrointestinal Ongology. Hellenic Society of Gastrointestinal Oncology
Εισηγητής στο Συμπόσιο: «Gastric Cancer: Latest Developments» η ομιλία είχε θέμα: « Surgery: The more is Better?»
Χερσόνησος, Κρήτη

9/6/2007 Νοσολογία και Σεξουαλικότητα. Οργάνωση από την Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Ομιλία: «Χειρουργική Αντιμετώπιση της παχυσαρκίας»
Αθήνα

8-10/6/2007 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Προεδρεύων στη διάλεξη με θέμα: «Η δεκαετής εμπειρία του ΠΑ.Γ.Ν.Η. στη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας»
Εισηγητής με θέμα : «Ο Ρόλος του Χειρουργού» στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Ο ρόλος της πολυδύναμης ομάδας στη χειρουργική αντιμετώπιση της κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας»
Πάτρα

19/5/2007 Διανοσοκομειακή Ημερίδα Κ.Ε.Ο.Χ. από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Ομιλία με θέμα: «Η Λαπαροσκοπική θεραπεία του συνδρόμου των ορθών κοιλιακών προσαγωγών μυών»
Αθήνα

6-9/5/2007 29th International Congress of the European Hernia Society.
Ομιλία με θέμα: «RoboticVentral Hernia Repair» στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Laparoscopic Technique in Ventral Hernia»
Free papers: Abdominal Hernia. «Laparoscopic and Robotic Ventral Hernia Repair – Our Experience in the General and Obese Patient Group»
K. Konstantinidis, A. Xiarchos, M. Vorias, G. Sambalis, M. Georgiou, K. Anastakou.
Abstracts: «Laparoscopic and Robotic Ventral Hernia Repair – Our Experience in the General an Obese Patient Group»
K. Konstantinidis, A. Xiarchos, M. Vorias, G. Sambalis, M. Georgiou, K. Anastakou
Αθήνα

18-22/4/2007 2007 SAGES 7th Annual Meeting.
American Hepato-Pancreato-Biliary Assocation
Mέλος στο “SAGES Liaison Group in International Relations”
Las Vegas, USA

10/2/2007 Advanced Workshop on Laparoscopic Ventral Hernia Repair. Οργανώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λειβαδιάς και την Hellenic Society of Endoscopic Surgery and other Interventional Techniques.
Αράχωβα

9/2/2007 Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία. Τελετή Ενάρξεως Εκπαιδευτικού Προγράμματος 2007.
Βράβευση Κ. Κωνσταντινίδη για τη συνεισφορά του σε ζωντανή μετάδοση χειρουργείου στο 25ο Πανελλήνιο Χειρουγικό Συνέδριο
Αθήνα

18-20/1/2007 2nd International Congress Minimally Invasive Robotic Assocation
Σε στρογγυλή τράπεζα ομιλία με θέμα: «Early Experience with Robotic Technology in Laparoscopic General Surgery in Greece».
Παρουσίαση Poster : “Robotics in General Surgery: Our Experience”
K. Konstantinidis, A. Xiarchos, M. Vorias, G. Sambalis, M. Georgiou, K. Anastakou.
New York City, USA

8-10/12/2006 2nd Winter Meeting, Updates on Hernia Repair.
Ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης με τοποθέτηση ημιαπορροφήσιμου πλέγματος»
Δελφοί

27-30/11/2006 International School of Robotic Surgery. General and Minimally Invasive Surgery Department. Course of Robotic Surgery.
Grosseto – Italy

22-26/11/2006 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2006
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Εισηγητής του θέματος: «Are There Differences in the Mesh’s Quality?”
Ομιλητής σε διάλεξη με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική»
Ομιλία με θέμα:
• « Νοσογόνος Παχυσαρκία»
• «Η χρήση Πλέγματος στις Περιεσφιγμένες Κήλες με Λαπαροσκοπική Προσέγγιση»
Προφορική ανακοίνωση με θέμα: «Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Οθρού»
Video με θέμα:
* «Πρωτοπαθής Συστροφή Μείζονος Επιπλόου σε Παιδί 8 ετών – Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση»
* «Ταυτόχρονη Λαπαροσκοπική Τοποθέτηση Δακτυλίου για Νοσογόνο Παχυσαρκία και Χολοκυστεκτομή»
* «Λαπαροσκοπική Εξωπεριτοναϊκή Αποκατάσταση ΤΕΠ στο Βουβωνικό Αλγος των Αθλητών – Η Εμπειρία μας»
Αθήνα

20/11/2006 Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής. Πρόεδρος: Ε. Λέανδρος, Αμφιθέατρο «Ερρίκος Ντυνάν»
Παρουσίαση: «Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέος Εντέρου – Ορθοπρωκτικός σωλήνας»
Αθήνα

11/11/2006 Με πρόσκληση του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου δόθηκε ομιλία στη Ρόδο.
Ομιλία: «Το παρόν και το Μέλλον της Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής»
Ρόδος

30/9-1/10/2006 4η Εκπαιδευτική Διημερίδα με θέμα «Η Παχυσαρκία και ο Γαστρεντερολόγος» της Επαγγελματικής Ενωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδος (ΕΠ.Ε.Γ.Ε.)
Εισηγητής με θέμα: «Γαστρικός Δακτύλιος – Ενδείξεις – Αποτελέσματα»
Αθήνα

22-23/9/2006 1st International Experts’ Meeting on Advanced Laparoscopic Surgery. Institute of Laparoscopic Surgery of Bordeaux-France & Surgical Clinic of Athens Euroclinic (Head: H.C. Pappis MD.)
Αθήνα

20/9/2006 2η Ανοικτή Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Παχυσαρκία & τη Διατροφή με θέμα: «Η διατροφή είναι σοβαρό ζήτημα υγείας. Ανακαλύψτε τη σωστή διατροφή. Κατανοείστε τις λύσεις». Ιατρικό Διαιτολογικό Κέντρο
Αθήνα
18/9/2006 Στο πρόγραμμα «Ενημερωτικών Διαλέξεων σε Φαρμακοποιούς Φαρμακείου» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εδόθη διάλεξη με θέμα:
«Προεγχειρητική Φαρμακευτική Κάλυψη σε Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική»
Συνεδριακό Κέντρο Αριστοτέλης, Αθήνα

15-18/9/2006 1ο Πολυθεματικό Ιατρικό Σεμινάριο εν πλώ. Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.)
Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής.
Ομιλία: «Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Νοσογόνου Παχυσαρκίας»
Αιγαίο

Αύγουστος IRCAD University of Strasbourg – France Σεμινάριο για Robotics
Strasbourg – France

23-24/6/2006 Επιστημονική Διημερίδα Α’ ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου. Διοργάνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ερμούπολις.
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ερμούπολις

23-24/6/2006 4ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο Λακωνίας.
2ο Βραβείο για την εργασία: «Οξειδωτικό Stress στη Λαπαροσκοπική σε Σύγκριση με την Ανοικτή Χολοκυστεκτομή».
Σπάρτη

1/4/2006 14ο Συνέδριο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας με θέμα: Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κηλών Κοιλιακού Τοιχώματος.
Εισηγητής Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Οι Δυνατότητες της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Σήμερα».
Ομιλία: «Αποκατάσταση Κηλών Κοιλιακών Τοιχωμάτων Λαπαροσκοπικά».
Κέρκυρα

10-12/3/2006 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Κήλης. Κήλες και Συνθετικά Μοσχεύματα – Προβλήματα – Επιπλοκές.
Ομιλία: «Μετεγχειρητικές Κοιλιοκήλες»
Θεσσαλονίκη

23-24/2/2006 International Workshop on Laparoscopic Bariatric Surgery. Sahlgrenska University Hospital.
Goteborg, Sweden

22/2/2006 Bariatric Surgery Workshop of European School of Laparocopic Surgery. Saint Pierre University Hospital.
Brussels

10/2/2006 Συνέδριο στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Ομιλία με θέμα: «Αποτελεσματικότητα της Λαπαροσκοπικής Θεραπείας της Τυπικής, Ατυπης και Εξωοισοφαγικής Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης»
Ναυτικό Νοσοκομείο, Αθήνα

8/2/2006 Διάλεξη στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Κύκλου «Ενημερωτικών Διαλέξεων» για τους φαρμακοποιούς Αττικής.
Ομιλία : «Φαρμακευτική και Λαπαροσκοπική Προσέγγιση της Νοσογόνου Παχυσαρκίας»
Πανεπιστημιούπολη, Αθήνα

29/1/2006 Πρόσκληση του Δημάρχου Φιλοθέης για να δοθεί διάλεξη στα πλαίσια ενημέρωσης των Δημοτών Φιλοθέης.
Ομιλία : «Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική: Παρόν και Μέλλον»
Φιλοθέη, Αθήνα

7-10/12/2005 1st Worldwide Meeting of the Minimally Invasive Robotic Association.
Innsbruck, Austria

1-3/12/2005 27th International Congress of the European Hernia Society. Organized by Hernia Repair 2005
Turin, Italy

10-15/10/2005 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας.
Ομιλία : «Γαστροπλαστικές επεμβάσεις»
Αθήνα

5-21/10/2005 1ος Κύκλος Ενημερωτικών Διαλέξεων σε Φαρμακοποιούς Φαρμακείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλία : « Φαρμακευτική και Λαπαροσκοπική Προσέγγιση της Νοσογόνου παχυσαρκίας»
Αθήνα

31/8-3/9/2005 10th World Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity
Maastricht, The Netherlands

2/7/2005 Λαπαροσκοπική Ημερίδα : «Ενδομητρίωση». Υπό την αιγίδα του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης..
Εισηγητής: «Λαπαροσκοπική Χειρουργική για Εξωγυναικολογική Εντόπιση Ενδομητριώσεως»
Αθήνα

11/6/2005 «ΗΜΕΡΙΔΑ» Ιατρικό Πολυθεματικό Συμπόσιο. Από τις Α΄ και Β΄ Καρδιολογικές Κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών και το το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.
Ομιλία με θέμα: «Θεραπεία της Παχυσαρκίας με τη Λαπαροσκοπική Τεχνική»
Κάλυμνος

1- 4/6/2005 13th International Congress of the EAES: «New Trends in General and Oncologic Surgery from Venice». (European Association for Endoscopic Surgery and Other Interventional Techniques)
Παρουσίαση Video με θέμα: «Totally Laparoscopic Splenectomy for an Unusual Case of Cough-Induced Spontaneous Splenic Rupture»
Παρουσίαση Posters με θέμα: «Emergent Laparoscopic Right Colectomy for Cecal Actinomycosis Mimiching Acute Appendicitis» και «Multiple Splenic Necrotic Cysts in the Context of Incidental Giant Cell Arteritis Treated by Laparoscopic Complete Splenectomy
Venice, Italy

19-22/5/2005 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Αλλων Επεμβατικών Τεχνικών.
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.
Οργανωτής Προσυνεδριακού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.
Συντονιστής και Εισηγητής της Στρογγυλής Τράπεζας στη «Λαπαροσκοπική Προσπέλαση κηλών». Ομιλία με θέμα: «Ενδείξεις Λαπαροσκοπικής Προσπέλασης Βουβωνοκηλών»
Πρόεδρος και Συντονιστής στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα : «Laparoscopic Treatment of Morbid Obesity».
Ιωάννινα

13-14/5/2005 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
Εισηγητής στα πλαίσια του Στρογγυλού Τραπεζιού με θέμα : «Γαστρικός Ιμάντας».
Πρόεδρος στις συνεδριάσεις για την προφορική παρουσίαση επιστημονικών εργασιών.
Αθήνα

10/4/2005 Ειδική Ημερίδα με θέμα : «Πρωταθλητισμός: Επιστημονική Υποστήριξη και Παρεκκλίσεις ». Διοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Αθήνα

4-6/3/2005 Updates on Hernia Repair – 1st Winter Meeting. Οργανώθηκε από την Hellenic Cooperative Hernia Group υπό την αιγίδα της European Hernia Society
Μέλος της Hellenic Cooperative Hernia Group.
Καρπενήσι, Ελλάδα

25-27/2/2005 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου – Πρωκτού
Εισήγηση στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή»
Προφορικές ανακοινώσεις:
Κοινοί Πολυμορφισμοί Γονιδίων Παραγόντων Φλεγμονής και Συσχέτιση τους με το Σποραδικό Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
– Ακτινομύκωση Τυφλού – Σκωληκοειδούς Mιμούμενη Οξεία Σκωληκοειδίτιδα: Επείγουσα Aντιμετώπιση με Λαπαροσκοπική Δεξιά Κολεκτομή
Αναρτημένες ανακοινώσεις:
– H Αξία της Πρωκτικής Χαρτογράφηση (Anal Mapping) στην Πρωκτική Ενδοεπιθηλιακή Νοεπλασία ΙΙΙ Βαθμού (Anal Intraepithelial Noplasia, AINIII)
– Εντοπισμένη Περιπρωκτική Σπογγοειδής Μυκητίαση (ΔερματικόΛέμφωμα από Τ- Κύτταρα Σταδίου ΙΑ)
Θεσσαλονίκη

3-5/2/2005 International Symposium «Colorectal Games». Department of General Surgery University Hospital of Heraklion Medical Schiik, University of Crete.
Αθήνα

2/2/2005 Great Incisional Hernia Debate. Laparoscopic V’s Open”
London

11/12/2004 Ημερίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας με την συμμετοχή της Χειρουργικής Κλινικής του Γ. Ν. Ναυπλίου. Θέμα : «Λαπαροσκοπική Χειρουργική».
Ναύπλιο

29-30/10/2004 1o Κλινικό Φροντιστήριο «Διερεύνηση και Αντιμετώπιση του Παχύσαρκου Ασθενούς» της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
Λουτράκι

2-5/10/2004 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής: Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2004 της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.
Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής.
Σχολιαστής Στρογγυλής Τράπεζα με θέμα : «Χειρουργική Αντιμετώπιση της Νοσογόνου Παχυσαρκίας».
Εισηγητής Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Νοσηρά Παχυσαρκία»
Θεσσαλονίκη

12-15/5/2004 39th Congress of the European Society for Surgical Research (ESSR) European Surgical Research – Clinical and Experimental Surgery.
Εργασία με θέμα :
Inteleukin (IL-6) Peroxisome Proliferators-Activated Peceptor γ (PPARγ) Single Nucleotide Polymorphisms in Colorectal Cancer
Αθήνα

2-3/4/2004 3η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα: «Η Παχυσαρκία και το Μεταβολικό Σύνδρομο» της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
Αθήνα

31/3 – 3/4/2004 2004 Scientific Session & Postgraduate Courses SAGES. Εστάλησαν εργασίες με θέμα:
«Cystic Lymphangioma of the Bowel in a Woman at Weeks Gestation: Laparoscopic Approach”
“Laparoscopic-Assisted Small Bowel Resection for a Leiomyoma Causing Recurrent Hemor-Phage of Unknown Origin’’
“Laparoscopic Esophagomyotomy with Dor Fundoplication for Esophageal Achalasia’’
“A Decade of Laparoscopic Appendectomy Presentation of 1026 Patients’’
‘’Laparoscopic Approach for Gerd-Our Experience”
Laprosscopic Resection of Presacral Schwannomas’’
Denver, Colorando

22-25/1/2004 The Arctic Circle
Rovaniemi, Finland

5-7/12/2003 4η Επιστημονική Συνάντηση Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοσκοπικής Εταιρείας και του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons.
Ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική Χειρουργική και Νοσογόνος Παχυσαρκία – Η Θέση του Δακτυλίου» σε στρογγυλό τραπέζι που διαπραγματεύθηκε το θέμα: «Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας – Θέσεις και Αντιθέσεις»
Ομιλία με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική» σε προσυνεδριακό στρογγυλό τραπέζι που διαπραγματεύθηκε το θέμα: «Λαπαροσκοπική Τηλεχειρουργική»
Ιωάννινα

28-30/11/2003 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικών Λοιμώξεων της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικών Λοιμώξεων.
Ομιλία με θέμα : «Η Διαχείρηση των Συσκευών του Χειρουργείου» σε στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: «Φροντίδα του Χώρου του Χειρουργείου».
Αθήνα

22-23/11/2003 Ενημερωτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Θέμα: «Η Παιδιατρική στην Πράξη»
Αθήνα

20-23/11/2003 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής του Πεπτικού.
Πρόεδρος σε Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο : «Μορφές Ενέργειας στη Γενική Χειρουργική»
Αθήνα

19 – 23/10/2003 89th Annual Clinical Congress. Continuing Medical Education (American College of Surgeons)
Chicago, USA

31/8 – 4/9/2003 7th O.E.S.O. World Congress (World Organization for Specialized Studies on Diseases of the Esophagus)
Paris

3-6/9/2003 8th World Congress on the International Federation for the Surgery Obesity – 5th International Symposium on Laparoscopic Obesity Surgery – 17th International Symposium on Obesity Surgery.
Salamanca, Spain

22-24/5/2003 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής και 6th International Symposium on Advanced Laparoendoscopic Surgery
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής – Συντονιστής και Διοργανωτής του 1ου Προσυνεδριακού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής με θέμα: «Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέος Εντέρου» (21/5/2003)
Εργασίες – Ομιλίες στο Συνέδριο:
• «Λαπαροσκοπική Κοιλιοπερινεϊκή Εκτομή για Ευμέγεθες Λαχνωτό Αδένωμα του Κατωτέρω Ορθού: Παρουσίαση Περίπτωσης και Ανάλυση Τεχνικής»
• «Laparoscopic Right Adrenalectomy in a Child»,
* «Laparoscopic Approach in Small Bowel Obstruction»,
• «A Decade of Laparoscopic Hysterectomy»
• «Λαπαροσκοπική Εκτομή Προϊερων Ογκων του Περινέου: Παρουσίαση Δύο Σπανίων Περιπτώσεων Σβαννώματος»
• «Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέος Εντέρου για Κακοήθεις Παθήσεις»
• «Laparoscopic Gastric Bypass»
Αθήνα

11-12/4/2003 Στα πλαίσια Εκπαίδευσης της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας της περιόδου 2003 εδόθησαν Σεμινάρια για το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας.
Συντονιστής – Εισηγητής στη Στρογγυλή Τράπεζα της 11ης Απριλίου ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική Χειρουργική». Ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική Χειρουργική Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης και Αχαλασίας Οισοφάγου».
Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., Αθήνα

3-5/3/2003 2nd International Course on Laparoscopic Colorectal Surgery. Διοργανώθηκε από το τμήμα Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής.
Ομιλία με θέμα: «Diagnostic Laparoscopy for Acute Adbomen – Laparoscopic Appendicectomy»

Ηράκλειο, Κρήτη

16/12/2002 Διάλεξη του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης «Ο Πρωτόκλητος Ανδρέας».
Ομιλία με θέμα: «Νέες Προοπτικές για τη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική»
Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

13-14/12/2002 2ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας Πεπτικού: Καρκίνος Παχέος Εντέρου-Ορθού – Σύγχρονες Απόψεις
Εισηγητής Στρογύλης Τράπεζας με θέμα «Εξελίξεις στη Χειρουργική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου και του Ορθού»
Ομιλία με θέμα: «Λαπαροσκοπική Χειρουργική του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου»
Αθήνα
9 – /12/2002
Belgrade, Yugoslavia

4/12/2002 Τακτική Επιστημονική Συνεδρίαση Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «Νοσογόνος Παχυσαρκία».
Ομιλία με θέμα: «Χειρουργική Αντιμετώπιση- Σύγχρονες Τεχνικές»
Αθήνα

9-12/11/2002 ΧΧΙΙ Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2002
Σχολιαστής στη Στρογγυλή Τράπεζα ”Γενικές και Ειδικές Επιπλοκές Λαπαροσκοπικών Επεμβάσεων”
Προεδρεύων στη θεματική ενότητα: ”Λαπαροσκοπική Χειρουργική 4”
Εισηγητής στη Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: ”Το Πρόβλημα της Νοσογόνου Παχυσαρκίας από τη Σκοπιά της Χειρουργικής”
Εκπαιδευτής του Μετεκπαιδευτικού Φροντιστηρίου με θέμα: ”Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ανω Κοιλίας”
Παρουσιάστηκαν οι εργασίες Video με θέμα:
«Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Λίθου Δεξιού Ουρητήρα»
«Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Γιγαντιαίας Κυστικής Μάζας Κοιλίας και Δεξιά Σαλπιγγοωθηκεκτομή»
«Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Γιγαντιαίας Κύστης Σπληνός»
Αθήνα

31/10- 3/11/2002 2nd Mediterranean & Middle Eastern Endoscopic Surgery Congress.
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
Video παρουσίαση: «Pericardial Cysts: Thoracoscopic Operative Technique»
Αθήνα

21-24/9/2002 ALGOS 2002. International Symposium of the World Institute of Pain (WIP). Ομιλία με θέμα “The Role of Laparoscopy in the Treatment of Visceral Pain”
Santorini, Greece

25/5/2002 1ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Παίδων. Θέμα: Λαπαροσκοπική – Ενδοσκοπική Παιδοχειρουργική
Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Αθήνα

7-9/6/2002 1st International Conference on Laparosscopic and Open Hepatopancreatobiliary Surgery
Αθήνα

13-16/3/2002 8th World Congress of Endoscopic Surgery. Society of American Gastrointestinal Endoscopic Surgeons.
The paper: “Laparoscopic Approach in Small Bowel Surgery” was selected for Poster Presentation for the 2002 World Congress.
New York

15-17/2/2001 4ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας.
Ομιλία: «Νεώτερες Χειρουργικές Τεχνικές για αντιμετώπιση Νοσογόνου Παχυσαρκίας».
Αθήνα

16-17/2/2001 Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία. Σεμινάριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής,
Ομιλία: «Κατώτερο πεπτικό».
Αθήνα

16-17/2/2001 5ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο. Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ομιλία: «Ρομποτική Χειρουργική»
Αθήνα

18-22/11/2000 ΧΧΙΙ Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Στην Αυγή της 3ης Χιλιετίας.
Ανακοινώσεις: «Η θέση της λαπαροσκόπησης στη διάγνωση και θεραπεία της περιτονίτιδος», «Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση αποφρακτικού ειλεού» και «Ρομποτική λαπαροσκοπική χειρουργική – πρώτη ανακοίνωση»
Αθήνα

4-7/10/2000 6o Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας. Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας.
Ομιλία: «Δυνατότητες και όρια Κλασσικής και Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής»
Αθήνα

4-7/10/2000 6o Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας. Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας.
Ομιλία: «Δυνατότητες και όρια Κλασσικής και Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής»
Αθήνα

20-23/9/2000 5th Congress of the International Federation for the Surgery of Obesity.
Παρουσίαση video για τοποθέτηση δακτυλίου λαπαροσκοπικά σε νοσογόνο παχυσαρκία.
Genoa, Italy

10/6/2000 Βουβωνοκήλη – Από τον Bassini στον Lichtenstein και τη Λαπαροσκόπηση.
Ομιλία: «Βουβωνοκήλες – Οι υποτροπές και η χειρουργική αποκατάστασή τους»
Θεσσαλονίκη

1-4/6/2000 7th World Congress of Endoscopic Surgery
Poster Presentation:
“Laparoscopic Colectomy: A 7 Tear Experience”
“Upper G.I. Laparoscopic Surgery”
“Lower Right Abdominal Pain and Laparoscopy”
“Laparoscopic Inguinal Hernia Repair”
“Laparoscopic Soled Organ Surgery – Initial Report”
Singapore

4-7/11/1999 9ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας
Ομιλία: “Αναστρέψιμες αλλοιώσεις της χοληδόχου κύστεως σε ασθενείς με θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα. Ανάδειξη με Αξονική Τομογραφία”
Αθήνα

25 – 28/11/1999 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.
Ομιλία: “Λαπαροσκοπική Κολεκτομή – Ημετέρα Εμπειρία”
Αθήνα

19/6/1999 “Κήλες του Κοιλιακού Τοιχώματος” Ημερίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.
Ομιλία: “Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση των Κηλών της Βουβωνικής Χώρας. Η Εμπειρία μας 1992-1999»
Αθήνα

13-17/11/1998 XXI Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής : “Στην αυγή της 3ης Χιλιετίας”
Ανακοινώσεις:
“Η Συμβολή της Λαπαροσκόπησης στη Διάγνωση και Θεραπεία των Ενδοκοιλιακών Ογκων”
“Λαπαροσκοπική Μυοτομή κατά Heller – Ημετέρα Εμπειρία”
“Λαπαροσκοπική Μέθοδος Χειρουργικής Θεραπείας της ΓΟΠ”
“Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Κακοήθους Παχυσαρκίας με Τοποθέτηση Γαστρικού Δακτυλίου”
“Η Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή σαν Μέθοδος Θεραπείας της Οξείας Σκωληκοειδίτιδος”
“Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Χοληδοχολιθίασης σε Σχέση με Προεγχειρητική ή Διεγχειρητική ERCP”
“Λαπαροσκοπικη Κολεκτομή – Ημετέρα Εμπειρία”
“Ο Ρόλος της Λαπαροσκόπησης στη Θεραπεία του Αποφρακτικού Ειλεού”
Αθήνα

8-9/5/1998 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας.
Ομιλία: “Λαπαροσκοπική τοποθέτηση ρυθμιζόμενου γαστρικού δακτυλίου στην κακοήθη παχυσαρκία”
Ηράκλειο, Κρήτη

8-9/5 /1998 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπική τοποθέτηση ρυθμιζόμενου γαστρικού δακτυλίου στην κακοήθη παχυσαρκία
Ηράκλειο, Κρήτη

14/2/1998 Επιστημονική Ημερίδα της Γαστρεντερολογικής Λέσχης Πειραιά με θέμα: “Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση στην Κλινική Πράξη” και “Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη και Πεπτικό Σύστημα”
Ομιλία: “Η Λαπαροσκοπική Θολοπλαστική ως Εναλλακτική Λύση στην Μακροχρόνια Συντηρητική Θεραπεία»
Ευγενίδειο Ιδρυμα, Αθήνα

28-31/8 1997 14th Annual Medical Seminar Hellenic Medical Society of New York
The Medical Society of the Dodecanese
Ανακοίνωση: Our Experience in Advanced Laparoscopic Surgery
Ρόδος

3-7/6/1997 7th European Congress of Surgery
Ανακοίνωση: The Role of Laparoscopy in Bowel Obstruction
Αθήνα

3-7/6/1997 7th European Congress of Surgery
Ανακοίνωση: Laparoscopic Gastric Banding in the Treayment of Morbid Obesity. Our Experience
Αθήνα

22-23/2 /1997 Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων επεμβατικών τεχνικών. “Η Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Ελλάδα του 1997”
Ανακοίνωση: Η Εμπειρία μας στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ανω και Κάτω κοιλίας
Μέτσοβο

3-7/11/1996 ΧΧ Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή – Διπολική διαθερμία
Αθήνα

3-7/11/1996 ΧΧ Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής
Ανακοίνωση: Ενδιαφέρουσα περίπτωση πρωτοπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού
Αθήνα

23-26/6/1996 4th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery
Ανακοίνωση: Bi-polar laparoscopic appendectomy
Trondheim, Νορβηγία

23-26/6/1996 4th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery
Ανακοίνωση: Abdominal Laparoscopic Surgery-Our Experience
Trondheim, Νορβηγία

7-11/5/1996 22ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις Κάτω Κοιλίας. Η δική μας εμπειρία
Αθήνα

7-11/5/1996 22ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις Ανω Κοιλίας. Η δική μας εμπειρία
Αθήνα

Μάρτιος 1996 Πανελλήνιο Συνέδριο Πυρινικής Ιατρικής
Ανακοίνωση: Ανίχνευση έκτοπου παραθυρεοειδικού Αδενώματος με TL 201 & 99M TC-MIBI
Ρίο, Πάτρα

30/9 – 1/10/1995 5ο Πανπελοποννησιακό Ιατρικό Συμπόσιο : Διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στα παιδία και στον ενήλικα.
Ανακοίνωση: Εξελίξεις Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ανω/Κάτω κοιλίας: Εμπειρία δικής μας ομάδoς
Τρίπολις

30/8 – 2/9/1995 Thirteenth Annual Medical Seminar of the Hellenic Medical Society of New York and the Medical Society of Heraklion Crete
Ανακοίνωση: Laparoscopic Surgery of the Upper and Lower Abdomen
Ηράκλειο, Κρήτη

11-17/6/1995 Third European Congress on New Technology and Advanced Techniques in Surgery.
Third International Symposium of Thoracoscopic Surgery
Ανακοίνωση: Small Bowel Obstruction treated Laparoscopically
Λουξεμβούργο

5-6/5/1995 2nd International Symposium on Advanced Laparo-Endoscopic Surgery.
Ανακοίνωση: Laparoscopy-The Eye of the Umbilicus
Αθήνα

16-20/11/1994 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας
Ανακοίνωση: Διαγνωστική και Θεραπευτική Αξία της Λαπαροσκόπησης στην Οξεία Σκωληκοειδίτιδα
Αθήνα

16-20/11/1994 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας
Ανακοίνωση: Συνδυασμένη Ενδοσκοπική & Λαπαροσκοπική Θεραπεία Λιθιάσεως Χοληδόχου Κύστεως και Χοληδόχου Πόρου
Αθήνα

1-3/7/1993 International Symposium on Advanced Laparo-Endoscopic Surgery
Ανακοίνωση: Laparoscopic Treatment of Small Bowel Obstruction
Αθήνα

1-3/7/1993 International Symposium on Advanced Laparo-Endoscopic Surgery
Ανακοίνωση: Laparoscopic Drainage of Sub-Hepatic Abscess
Αθήνα

1-3/7/1993 International Symposium on Advanced Laparo-Endoscopic Surgery
Ανακοίνωση: Safe Laparoscopic Cholecystectomy
Αθήνα

30/6 – 1/7/1993 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπική Ολική Υστερεκτομή με Κολπικό Χρόνο
Αθήνα

30/6 -1/7 /1993 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής
Ανακοίνωση: Διαγνωστική & Θεραπευτική Λαπαροσκόπηση στην Οξεία Κοιλία
Αθήνα

30/6 – 1/7 /1993 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις Κάτω Κοιλίας
Αθήνα

3-5/7/1993 First European Congress of the European Association for Endoscopic Surgery, E.A.E.S.
Ανακοίνωση: Laparoscopic Cholecystectomy
Κολωνία, Γερμανία

6-9/6/1993 1st South European Medical Laser Congress: Laparoscopic Applications
Chairman: Round Table
Santorini, Greece

8-10/11/1992 The Society for Minimally Invasive Therapy
Fourth International Meeting
Ανακοίνωση: Difficult Gallbladder during Laparoscopic Cholecystectomy
Δουβλίνο, Ιρλανδία

8-10/11/1992 The Society for Minimally Invasive Therapy Fourth International Meeting
Ανακοίνωση: Previous Abdominal Surgery & Laparoscopic Cholecystectomy
Δουβλίνο, Ιρλανδία

1-5/11/1992 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής & Διεθνές Χειρουργικό Συμπόσιο
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή
Αθήνα

1-5/11/1992 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής & Διεθνές Χειρουργικό Συμπόσιο
Ανακοίνωση: Εφαρμογή των CO2 & Nd:YAG Laser στην Γενική Χειρουργική
Αθήνα

25-30/9/1992 1st United European Gastroenterology Week
13th International Congress of Gastroenterology
7th European Congress of Digestive Endoscopy
Ανακοίνωση: Laparoscopic Cholecystectomy
Αθήνα

12-16/5/1992 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο & 2nd World Conference of the Hellenic Biomedical Diaspora
Ανακοίνωση: Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή
Αθήνα

Δημοσιεύσεις

– Difficult Gallbladder during Laparoscopic Cholecystectomy
K.Konstantinidis, M.Vorias, M.Vlachou
Minimally Invasive Therapy Vol 1 Supplement 1 1992 p.95

– Previous Abdominal Surgery & Laparoscopic Cholecystectomy
K.Konstantinidis, M.Vorias, M.Vlachou
Minimally Invasive Therapy Vol 1 Supplement 1 1992 p.96

– Laparoscopic Cholecystectomy
K.Konstantinidis, M. Vorias, S. Panagiotopoulos, S. Maragou, M. Vlachou, K. Simopoulos
Surgical Endoscopy May/June 1993 Vol. 7 No. 3 page 236.

– Small Bowel Obstruction Treated Laparoscopically
K.Konstantinidis, G.Sambalis, M.Vorias
Surgical Endoscopy May 1995 Vol.9 No.5 page627

– Bi-polar Laparoscopic Appendectomy
K.Konstantinidis, G.Sambalis, M.Vorias
Surgical Endoscopy May 1996 Vol.10 No.5 page549

– Laparoscopic gastric banding in the treatment of morbid obesity: Our experience
K.Konstantinidis, G.Sambalis, M.Vorias
Br.J.Surg.,Vol.84, Supple. 2, June 1997

– The role of laparoscopy in bowel obstruction
K.Konstantinidis, G.Sambalis, M.Vorias
Br.J.Surg.,Vol.84, Supple. 2, June 1997

– Laparoscopic Band Plication for the Treatment of Morbit Obesity
Konstantinos Konstantinidis, Michael Vorias, George Sambalis and Michael Georgiou
“Laparoscopic Surgery”. Editor: Ronald C. Merrell

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.