Υποχρεωτική η αναγραφή της θερμιδικής αξίας των τροφίμων στα fast foods

Facebooktwitterpinterest

Σύμφωνα με μία διάταξη του ιστορικού νομοσχεδίου για την Υγεία που ψήφισε η κυβέρνηση Ομπάμα οι αλυσίδες εστιατορίων θα υποχρεωθούν να αναγράφουν στα μενού τους το θερμιδικό περιεχόμενο κάθε πιάτου.

Ο νέος νόμος κατά της παχυσαρκίας αφορά όλες τις αλυσίδες εστιατορίων με 20 ή περισσότερα καταστήματα και εξουσιοδοτεί την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να θεσπίσει προδιαγραφές για τις σχετικές σημάνσεις στους καταλόγους σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στόχος είναι να μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται για τη θερμιδική αξία των τροφίμων πριν προχωρήσουν στην παραγγελία τους. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν ήδη στοιχεία για το θερμιδικό περιεχόμενο, συνήθως όμως τις αναγράφουν σε πίνακες στους χώρους υποδοχής, στα περιτυλίγματα των χάμπουργκερ ή απλώς στους δικτυακούς τόπους τους.

Όπως σχολίασε εκπρόσωπος του FDA, το μέτρο θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό στη μάχη κατά της παχυσαρκίας καθώς «Τα ροφήματα καφέ μπορεί να ποικίλλουν από τις 20 θερμίδες έως τις 800 θερμίδες, και τα χάμπουργκερ μπορεί να ποικίλουν από τις 250 θερμίδες μέχρι πολύ πάνω από τις 1.000 θερμίδες».

Πηγή: http://www.in.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.