Ημερίδα για το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Facebooktwitterpinterest

Παρουσία εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας της Καβάλας καθώς και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα της Ευρωιατρικής στην Καβάλα υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.
Παρουσία εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας της Καβάλας καθώς και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/11/2009 η πρώτη ημερίδα της Ευρωιατρικής στην Καβάλα υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lucy και φιλοξένησε καταξιωμένους ιατρούς ως εισηγητές των θεμάτων.
Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας ιατρός κ. Γρανάς ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα τέτοιων επιστημονικών εκδηλώσεων στην Καβάλα που αποσκοπούν στην ενημέρωση των ιατρών αλλά και του κοινού για σύγχρονα σημαντικά ιατρικά θέματα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος ο οποίος ανέπτυξε στην εισήγηση του τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κλινική διάγνωση του εγκεφαλικού και ανέπτυξε στο ακροατήριο την συντηριτική αντιμετώπιση του εγκεφαλικού επεισοδείου.
Τον κύριο Τραϊφόρο διαδέχτηκε στο βήμα η κα. Μαγδαληνή Καραβά, Ιατρός Ακτινολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη Ιατρός του Μαγνητικού Τομογράφου Καβάλας – Ευρωιατρική. Η κα Καραβά ανέπτυξε στην εισήγηση της την διαγνωστική προσέγγιση του εγκεφαλικού επεισοδείου με τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που παρέχει η επιστήμη της αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας.
Ο ιατρός ακτινολόγος του Μαγνητικού Τομογράφου Καβάλας – Ευρωιατρική κ. Νικόλαος Ηλιάδης ακολούθησε την κα Καραβά στο βήμα των εισηγητών. Ο κ. Ηλιάδης ανέπτυξε στο ακροατήριο τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η υπερηχογραφική διάγνωση της καρωτιδικής νόσου η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης του εγκεφαλικού επεισοδείου.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ομίλου της Ευρωιατρικής, MD, Ιατρός Αγγειολόγος- Ακτινολόγος κ. Νικόλαος Λιάσης ολοκλήρωσε τις εισηγήσεις των ιατρών του Ομίλου της Ευρωιατρικής. Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Λιάσης ανέδειξε το θέμα της ευαίσθητης αθηρωματικής πλάκας και ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας την σημαντικότητα της συνεργασίας των ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή.
Την ημερίδα έκλεισε ο Επίκουρος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιατρός κ. Κυριάκος Κτενίδης. Ο κ. Κτενίδης ανέλυσε την σύγχρονη αντιμετώπιση της αποφρακτικής νόσου των καρωτίδων με την βοηθεία και οπτικοακουστικού υλικού από μια επέμβαση.

Οι εισηγητές ολοκληρώνοντας την ημερίδα απήντησαν σε ερωτήσεις του κοινού και δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε μελλοντική ημερίδα στην πόλη της Καβάλας, ευχαριστώντας θερμά τον χορηγό και υποστηρικτή αυτής της εκδήλωσης την GE Healthcare. Την ημερίδα μεταξύ άλλων τίμησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, υπο την αιγίδα του οποίου διοργανώθηκε η ημερίδα, κ. Ζεκερίδης, ο Διευθυντής Ακτινολογικού του Νοσοκομείου Καβάλας κ, Κοπανούδης, η Διευθύντρια Αιματολογικού του Νοσοκομείου Καβάλας κα. Κερμανίδου καθώς επίσης και πλήθος ιατρών της Καβάλας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.