Εφτακόσιοι θάνατοι από τη νέα γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Facebooktwitterpinterest

Τους 5.700 φτάνει ο αριθμός των νεκρών από τη νέα γρίπη, με τους 700 θανάτους, να έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα. Στην Ιταλία, αναμένεται έξαρση του ιού στις αρχές του νέου έτους. Στην Ουκρανία, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τρεις εβδομάδες, ενώ απαγορεύτηκαν και οι μαζικές συγκεντρώσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον 19 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη σε μία εβδομάδα επιβεβαιώνοντας ότι οι νεαρές ηλικίες είναι πιο ευάλωτες στον ιό Η1Ν1.
Οι νεαρές ηλικίες εξακολουθούν να είναι ο στόχος του ιού Η1Ν1. Τουλάχιστον, 19 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε μία εβδομάδα. Από τον περασμένο Απρίλιο, τουλάχιστον 114 θάνατοι αφορούν σε νεαρά άτομα κάτω των 18 ετών.
Στη μάχη κατά του ιού οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να ρίξουν το Ταμιφλού σε σιρόπι που φυλάσσεται στις αποθήκες και αρκεί για 234.000 παιδιά. Παράλληλα, αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες που θα παραληφθούν στις αρχές του 2010.
Εν τω μεταξύ, αν και ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων φτάνει τα 27.000.000, είναι πολύ μικρότερος από τα τουλάχιστον 40.000.000 που αρχικά είχε υπολογιστεί με τους επιστήμονες να συνιστούν υπομονή.

Το αμερικανικό σχέδιο για την καταπολέμηση της νέας γρίπης βασίζεται στον ευρύτατο εμβολιασμό, κάτι που εμποδίζεται από τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του εμβολίου..
Τρομοκρατημένοι όμως είναι και οι Ουκρανοί, που μετρούν 34 θανατηφόρα περιστατικά μεταξύ των οποίων δυο παιδιά.
Η κυβέρνηση στο Κίεβο από την πλευρά της αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει σειρά μέτρων, ώστε να παρεμποδιστεί η εξάπλωση του ιού Η1Ν1.

Στην προσπάθειά της να βάλει φρένο στην έξαρση του ιού, η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία για τρεις εβδομάδες, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύτηκαν οι μαζικές συγκεντρώσεις.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι συχνοί υγειονομικοί έλεγχοι για τους περίπου 80 χιλιάδες ασθενείς με γρίπη, με την έγνοια να διαπιστωθούν εγκαίρως και να “απομονωθούν” τα περιστατικά της νέας γρίπης, ενώ “οργιάζει” κυριολεκτικά η “μαύρη αγορά” φαρμάκων και βασικών τροφίμων, μερικά από τα οποία μέσα στον ουκρανκό χειμώνα έχουν ανατιμηθεί –σε σχέση με τον Οκτώβριο 2008– έως και 300% .

Αντιμέτωπη με το νέο κύμα κρουσμάτων είναι και η Ιταλία. Η κυβέρνηση αποφάσισε τον εμβολιασμό των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, ενώ αναμένεται έξαρση του ιού στις αρχές του νέου έτους. Υπολογίζεται ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 3.000.000.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.