«ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2009».

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 22-24 Οκτωβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, το Συνέδριο με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2009».

Το ως άνω Συνέδριο διοργανώνουν από κοινού το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Παν. Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσακρή και το Εργαστήριο Υγιεινής & Επιδημιολογίας του Παν. Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Άγγελο Χατζάκη.

Το επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα νεότερα δεδομένα στον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη διάγνωση και την παρακολούθηση νοσημάτων που έχουν ενδιαφέρον στους τομείς της μικροβιολογίας, ιολογίας, ανοσολογίας, εργαστηριακής αιματολογίας και ογκολογίας (κεντρικό νευρικό σύστημα, καρκίνος προστάτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπαγείς όγκοι, γρίπη και λοιμώξεις αναπνευστικού, ιογενείς ηπατίτιδες, HIV/AIDS).
Επίσης, θα αναπτυχθεί θεματολογία σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας και διαπίστευσης στα σύγχρονα Εργαστήρια και την ασφάλεια του αίματος με μοριακές τεχνικές.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 (09.00-11.00) θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Γρίπη και λοιμώξεις αναπνευστικού της κοινότητας: αλγόριθμοι διάγνωσης και παρακολούθησης», στο πλαίσιο της οποίας ο Καθηγητής κ. Αθ. Τσακρής θα απευθύνει την ομιλία «Νέα Γρίπη Η1Ν1: Τρέχουσες εξελίξεις», και ο Καθηγητής κ. Αγγ. Χατζάκης την ομιλία «Αξιολόγηση των στρατηγικών και προτεραιοτήτων εμβολιασμού για πανδημική γρίπη στην Ελλάδα».

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.