ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Facebooktwitterpinterest

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Διευθυντής: Καθηγητής Γεώργιος Βυθούλκας ξεκίνησε έναν διετή κύκλο σπουδών στην Ομοιοπαθητική. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γιατρούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους και φαρμακοποιούς και περιλαμβάνει 400 ώρες διδασκαλίας σχετικά με τη θεωρία της κλασσικής ομοιοπαθητικής ιατρικής και φαρμακολογίας, αλλά και ζωντανά περιστατικά χρόνιων παθήσεων με μακροχρόνια follow up.
Τα μαθήματα γίνονται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Σάββατο και Κυριακή, ανά είκοσι ημέρες.
Η διδακτέα ύλη συμπληρώνεται με διδασκαλία μιας εβδομάδας στην Αλόννησο, την καλοκαιρινή περίοδο, από τον Καθηγητή κ. Γ. Βυθούλκα.
Βεβαίωση σπουδών θα παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διανύει με επιτυχία το τρίτο χρόνο του.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) με την Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής θα οργανώνονται επιστημονικές συναντήσεις για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην έρευνα και την εκπαίδευση καθώς και για τη δημιουργία ενός γόνιμου επιστημονικού προβληματισμού και διαλόγου.

Με αυτό το πνεύμα στο τέλος του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους 2004-2005, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μια επιστημονική ημερίδα στη Σύρο με θέμα «Χαρτογράφηση της έρευνας στην Ομοιοπαθητική Ιατρική». Η ημερίδα στέφθηκε με επιτυχία και υπήρξε ενδιαφέρον από το ακροατήριο και συμμετοχή επιστημόνων από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα τελικά συμπεράσματα της ημερίδας, της οποίας το επιστημονικό επίπεδο ήταν εφάμιλλο ανάλογων ξένων Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων ήταν:
Ο τομέας της Έρευνας στην Ομοιοπαθητική Ιατρική έχει ήδη αποδώσει καρπούς με σταθερά επιστημονικά δεδομένα, είναι ωστόσο πλούσιος σε νέες ερευνητικές προτάσεις που προέρχονται όχι μόνο από την Ιατρική επιστήμη αλλά και από άλλες επιστημονικές κατευθύνσεις.
Η συστημική θεωρία φαίνεται να προσεγγίζει ολιστικότερα τον τομέα της έρευνας στην Ομοιοπαθητική και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε αυτήν διαφαίνεται ζωτικός.
Η ερευνητική διεπιστημονική σκέψη στην Ελλάδα μπορεί να κατευθύνει ορθά την έρευνα στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, διευρύνοντας παράλληλα τους ορίζοντες της, στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και εκμεταλλευόμενη αφενός την μεγάλη εμπειρία στην άσκηση Κλασσικής Ομοιοπαθητικής των Ελλήνων ιατρών, αφετέρου την εμπνευσμένη παρουσία του τιμημένου με το Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ 1996 Γ. Βυθούλκα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.