Αιμορροϊδες Μια Νέα Μέθοδος Θεραπείας με Σύστημα Υπερήχων (τεχνική HAL)

Facebooktwitterpinterest

Μια νέα και πρωτοποριακή μέθοδος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από αιμορροΐδες, εφαρμόζεται και στην Αθηναϊκή Κλινική.
Η νέα μέθοδος έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
Αντιμετωπίζει το πρόβλημα οριστικά, διαρκεί 20-30 λεπτά, ο πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ ο ασθενής εξέρχεται από την Κλινική μετά από λίγες ώρες.
Το πρόβλημα και οι αιτίες:
Μέχρι την ηλικία των 50 ετών έως και ο μισός Ελληνικός πληθυσμός έχει υποφέρει έστω και μία φορά από αιμορροΐδες, αυτόν τον ενοχλητικό και επώδυνο “επισκέπτη”.
Υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για την ακριβή αιτία, όμως αιτίες αυξημένης πίεσης στον ορθοπρωκτικό σωλήνα, έλλειψη φυτικών ινών από το καθημερινό διαιτολόγιο και δυσκοιλιότητα, χρόνια διάρροια, εγκυμοσύνη, τοκετός, προβλήματα προστάτου,όγκοι στην πύελο, παχυσαρκία, κληρονομικότητα και συχνή αύξηση βαρών είναι σαφώς υπεύθυνες για την ανάπτυξη των αιμορροΐδων.
Συμπτώματα:
Πολλοί άνθρωποι με αιμορροΐδες μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Το πιο πρώιμο σύμπτωμα συνήθως είναι η αιμορραγία (ζωηρό κόκκινο χρώμα με την κένωση) με ή όχι κνησμό στην περιοχή του πρωκτού. Οι 3ου & 4ου βαθμού συνήθως πονούν έως και πολύ έντονα και αρκετές φορές συνοδεύονται από έκκριση βλέννης.
Προσοχή όμως να μην αποδίδουμε κάθε αιμορραγία από τον πρωκτό σε αιμορροΐδες γιατί μπορεί να προέρχεται από άλλες πολύ σοβαρές αιτίες.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ.

Στα προχωρημένα στάδια μπορεί να συμβούν επιπλοκές όπως περίσφιξη, θρόμβωση, νέκρωση, λοίμωξη και αναιμία.

Η αντιμετώπιση:

Κατά την επίσκεψη στον ειδικό χειρουργό και μετά την κλινική εξέταση γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για τον αποκλεισμό άλλων παθήσεων της περιοχής και δίδεται η πρέπουσα αγωγή. Οι αιμορροΐδες μπορούν συνήθως να αντιμετωπιστούν στο σπίτι με διαιτητικά και φαρμακευτικά μέτρα. Καλή διατροφή Μεσογειακού τύπου, με φυτικές ίνες και πολύ νερό, αποφυγή κακών συνηθειών που προκαλούν αυξημένη πίεση στον ορθοπρωκτικό σωλήνα και φαρμακευτική αγωγή για την συγκεκριμένη, αλλά και συνυπάρχουσες παθήσεις αντιμετωπίζουν συνήθως το πρόβλημα.
Η δύσκολη όμως καθημερινή ζωή των μεγαλουπόλεων με το αυξημένο stress αναγκάζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού με αιμορροΐδες να μην ακολουθεί τις παραπάνω οδηγίες πιστά και σιγά σιγά με τον χρόνο να φθάνουν όλο και περισσότεροι ασθενείς στους γιατρούς τους για να αναζητήσουν επεμβατικές μεθόδους.
Οι μέχρι τώρα επεμβατικές μέθοδοι:
Μέχρι τώρα έχουν δοκιμαστεί και εφαρμοστεί διάφορες επεμβατικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων όπως σκληροθεραπεία, ελαστικοί δακτύλιοι, κρυοθεραπεία, φωτοπηξία, διαστολή, σφιγκτηροτομή και αιμορροϊδεκτομή με συρραπτικά εργαλεία.
Παρά την σημαντική βοήθεια πολλών από τις προαναφερθείσες τεχνικές στην χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα αποτυχίας, έντονου μετεγχειρητικού πόνου, κόστους, αλλά και επιπλοκών.
Η Νέα Μέθοδος Θεραπείας των Αιμορροΐδων με Σύστημα Υπέρηχων (τεχνική HAL)
Με στόχο την ελαχιστοποίηση έως και εξαφάνιση του πόνου κατά την χειρουργική θεραπεία, κάτι που φοβίζει και αποθαρρύνει τους ασθενείς ακόμα και να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και εξελίχθηκε από πολλούς χειρουργούς σε Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία και Αυστραλία μια νέα ελάχιστα επεμβατική και εντελώς ανώδυνη τεχνική χωρίς γενική αναισθησία, τομές και πόνο.
Η επέμβαση με την ειδική συσκευή των υπερήχων είναι εύκολη, σύντομη και απολύτως ασφαλής για τον ασθενή σε σχέση με τις έως τώρα εφαρμοσθείσες μεθόδους. Με την ειδική συσκευή των υπερήχων εντοπίζουμε με ακρίβεια τις θέσεις των αιμορροϊδικών αρτηριών και σταματάμε την παροχή αίματος στις αιμορροΐδες βάζοντας μερικά εσωτερικά ράμματα ώστε να σταματήσει η τροφοδοσία των αιμορροΐδων με αίμα και να συρρικνωθούν.
Η μέθοδος έχει ήδη εφαρμοσθεί με μεγάλη επιτυχία και στην αιμορραγία. Ο πόνος είναι από ελάχιστος έως ανύπαρκτος, η δε επέμβαση διαρκεί 20-30 λεπτά. Ο ασθενής εξέρχεται μετά από λίγες ώρες και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι άριστα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.