Συγγραφέας Γεωργία ΚατσογριδάκηκλείσιμοΣυγγραφέας: Γεωργία Κατσογριδάκη
Όνομα: Γεωργία Κατσογριδάκη
Email: info@katsogridaki.gr
Site: http://www.katsogridaki.gr/
Site 2: http://www.iator.gr/microsite/katsogridaki
Πληροφορίες: Διαιτολόγος,
απόφοιτη του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Διεύθυνση: Νεoφύτου 1 (6ος όροφος) - Λάρισα
Υ/μα: Αχιλλέως 9 (1ος όροφος) - Φάρσαλα
Τηλ. & fax: 2410 532 660 - 2491025055
Κιν: 6972 720 328Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
- Το δέρμα είναι άθικτο, λευκό ή ελαφρά ροδαλό για τα νεαρά και λευκοκίτρινο για τα μεγάλης ηλικίας.
- Οι μυϊκές μάζες του στήθους και των μηρών (μπούτια) είναι αναπτυγμένες, ενώ στα αδύνατα τα κόκαλα εξέχουν.
- Η εσωτερική (σπλαχνική) κοιλότητα έχει ευχάριστη μυρωδιά, χωρίς τη παραμικρή δυσοσμία.
- Προϋπόθεση υγιεινής συντήρησης, είναι να βρίσκεται το κοτόπουλο σε ψυγείο ή σε ψυχόμενη προσθήκη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.
- Τα τεμαχισμένα κοτόπουλα πρέπει υποχρεωτικά να πωλούνται συσκευασμένα. Πάνω στη συσκευασία θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις.
- Τα κατεψυγμένα κοτόπουλα να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο σε χώρο όπου υπάρχει σταθερή θερμοκρασία συντήρησης κατεψυγμένων
- Το περιτύλιγμα να είναι άθικτο
- Να αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και ανάλωσης
- Να μην παρουσιάζει το κοτόπουλο σημεία αφυδάτωσης ή εγκαύματα ψύχους, σημεία δηλαδή περισσότερο λευκά στην επιφάνεια του καθώς και σημεία απόψυξης.
- Να μην έχει μεταξύ του περιτυλίγματος και της επιφάνειας του δέρματος κρυστάλλους από αιματηρό υγρό.