Κυτταρίτιδα οι κυριότεροι παράγοντες που τη δημιουργούν.

Facebooktwitterpinterest

Η γνωστή σε όλους μας  “φλούδα πορτοκαλιού”, που βασανίζει το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού, οφείλεται στην εναπόθεση νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό.

Κυτταρίτιδα δεν έχουν μόνο οι γυναίκες που έχουν περιττό βάρος  αλλά και οι γυναίκες που είναι λεπτές , ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η εμφάνιση της οφείλεται στην κακή αιμάτωση της παθούσας περιοχής. Όταν το λίπος στα ωοκύτταρα δεν εναποτίθεται σωστά δημιουργείται το φαινόμενο της φλούδας πορτοκαλιού.

Οι κυριότεροι παράγοντες είναι : οι κληρονομικότητα , η καθιστική ζωή, οι ορμονικές διαταραχές, η παχυσαρκία , το κάπνισμα, η δυσκοιλιότητα και οι κακές διατροφικές συνήθειες.

Καθοριστικό ρόλο παίζει η σωστή διατροφή , η όποια μπορεί να εξάλειψη ως ένα βαθμό το πρόβλημα.

Οι διατροφικές συστάσεις που προτείνονται είναι:

1) Μείωση της πρόσληψης απλών σακχάρων , όπως η ζάχαρη . Αυτή δεν βρίσκεται μόνο σε γλυκά, σοκολάτες , καραμέλες , παγωτά. Αλλά είναι “κρυμμένη” σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα και έτοιμες σάλτσες καθώς επίσης και σε αναψυκτικά . Μια ενισχυμένη διατροφή από σύνθετους υδατάνθρακες όπως δημητριακά , φρούτα , όσπρια και λαχανικά, θα μας βοηθήσει στην σωστή κατεύθυνση για την εξάλειψη της.

2) Το αλάτι είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες , διότι προκαλεί κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να προσλαμβάνετε τροφές, όπως κονσέρβες , πατατάκια , τυριά και έτοιμα φαγητά (fast-food)

3) Περιορίστε επίσης το τσιγάρο και το αλκοόλ όσο Βάρυ και να ακούγεται θα πρέπει να μειωθεί κατά πολύ η κατανάλωσή τους . Ο καφές και ροφήματα αλλά και το τσάι περιέχουν καφεΐνη η όποια είναι διουρητική και μπορεί να αφυδατώσει το σώμα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.