Χοιρινά πανσετάκια «τσικνιστά» με κρασί, μέλι και γλυκάνισο

panseta

Υλικά

• 1 κιλό χοιρινά πανσετάκια, χωρισμένα σε μικρά κομμάτια

• 6 κ. σούπας θυμαρίσιο μέλι

• 4 κ. σούπας ξυδόκρασο

• 80 ml. κόκκινο ξηρό κρασί

• ¼ κ. σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού

• 4 σκελίδες σκόρδο «σπασμένες»

• 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο

• 5 γρ. γλυκάνισο

• ¼ κ. γλυκού αλάτι

• ¼ κ. γλυκού καυτερή πιπερίτσα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη), το ξυδόκρασο, το κρασί, το μέλι και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε το αλάτι, τους κόκκους πιπέρι, και την καυτερή πιπεριά.

Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πανσετάκια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε για 4-5 ώρες τουλάχιστον, στο ψυγείο να μαριναριστούν. Αν έχουμε τη δυνατότητα να τα αφήσουμε για περισσότερη ώρα, θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Για το ψήσιμο, αφαιρούμε τα πανσετάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Παράλληλα, βάζουμε τη μαρινάδα σε μικρό κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει η σάλτσα.

Ψήνουμε τα πανσετάκια ιδανικά στα κάρβουνα για 12-15 λεπτά της ώρας μέχρι να πάρουν ένα ωραίο έντονο κόκκινο χρώμα.

Σερβίρουμε, αραδιάζοντας το κρέας σε μια πιατέλα και περιχύνοντας το με τη δεμένη σάλτσα.

Flashnews.gr