Χειρουργική Αποκατάσταση Υδροκήλης

Facebooktwitterpinterest

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΟΚΗΛΗΣ

Σε περίπτωση που παρουσιάζετε υδροκήλη (παθολογική συλλογή υγρού που παγιδεύεται μεταξύ των στρωμάτων του οσχέου και δημιουργεί διόγκωση στην περιοχή) τότε είναι πιθανό ο ιατρός σας να συστήσει χειρουργική θεραπεία. Η υδροκήλη είναι πρόβλημα που απαντάται σε νεογέννητα παιδιά, αλλά μπορεί να συμβεί και στην ενήλικη ζωή, συνήθως σε άνδρες πάνω από 40 ετών, από τραυματισμούς,ή φλεγονές (επιδιδυμίτιδα, ορχίτιδα) ή και να συνυπάρχει με βουβωνοκήλη ή άλλη παθολογία.

Η Χειρουργική Αποκατάσταση Υδροκήλης πραγματοποιείται μέσω μίας μικρής τομής 3-4cm επί του οσχέου. Ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης αφού ανοίξει τα στρώματα του οσχέου, θα εντοπίσει την περιοχή της συλλογής του υγρού και θα αδειάσει όλο το παθολογικό υγρό. Στη συνέχεια πραγματοποιείται μία πλαστική κατά την οποία συρράπτονται τα στρώματα του οσχέου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξαναγίνει υδροκήλη (εκστροφή ιδίως ελυτροειδούς χιτώνα). Μετά  την επιβεβαίωση της καλής κατάστασης της περιοχής, το τραύμα συρράπτεται κατά στρώματα.Το δέρμα συμπλησιάζεται στην αρχική του θέση με μεμονωμένες ραφές.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.