Αορτοστεφανιαία παράκαμψη σε πάλλουσα καρδιά (BYPASS)

Αορτοστεφανιαία παράκαμψη σε πάλλουσα καρδιά (BYPASS) Facebooktwitterpinterest

Η αορτοστεφανιαία παράκαμψη (BYPASS) είναι το πιο σύνηθες χειρουργείο καρδιάς, εξαιρετικά ασφαλές και αποτελεσματικό.
Η Αορτοστεφανιαία παράκαμψη έχει ως σκοπό να παρακάμψει τα σημεία των στεφανιαίων που παρουσιάζουν στένωση, ώστε να πετύχουμε καλύτερη αιμάτωση του καρδιακού μυός.

Η παράκαμψη επιτυγχάνεται με τη συρραφή ενός μοσχεύματος μεταξύ της αορτής και των νοσούντων αρτηριών, λίγο πιο κάτω από το αποφραγμένο σημείο.

Μπορεί να χρειαστεί μία ή περισσότερες παρακάμψεις ανάλογα με τον αριθμό των στενώσεων και την έκταση του καρδιακού μυός που επηρεάζουν.

Το χειρουργείο γίνεται σε πάλλουσα καρδιά, χωρίς τη χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας. Τα μοσχεύματα που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως αρτηριακά (μαστικές ή έσω θωρακικές αρτηρίες) που τα παίρνουμε μέσα από το στήθος του ασθενούς. Τα αρτηριακά μοσχεύματα προτιμώνται έναντι των φλεβικών λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

Η εγχείρηση επαναιμάτωσης του μυοκαρδίου φέρει κίνδυνο 1% με 2% για την πλειονότητα των ασθενών, ενώ για τις βαρύτερες περιπτώσεις, όπως όταν το μυοκάρδιο έχει υποστεί σημαντική βλάβη από προηγούμενα εμφράγματα ή ο ασθενής πάσχει από συνοδά νοσήματα ο κίνδυνος είναι υψηλότερος.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.