Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στις Νευρομυϊκές παθήσεις

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στις Νευρομυϊκές παθήσεις Facebooktwitterpinterest

Οι Finish Liners φέτος τρέχουν με τρία ολοκαίνουρια αγωνιστικά αμαξίδια με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στις Νευρομυϊκές παθήσεις.

Η ιδέα της  ομάδας Finish Liners, είναι ένα δρομικό κίνημα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με αφορμή το συν-αθλητικό documentaire FINISH LINE της Ελιάνας Αμπραβανέλ. Το 2016 για πρώτη φορά, 2 Μέλη μας διένυσαν την κλασική διαδρομή των 42χλμ του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού συνοδεία 35 δρομέων της ομάδας Finish Liners.

Στις 10 Νοεμβρίου 2019η ομάδα των Finish Liners θα ξεπεράσει τα 150 άτομα και θα συνοδεύσει 3 Μέλη του MDA με Νευρομυϊκή Πάθηση, τον Χάρη, την Αλεξάνδρα και την Μαρία, διανύοντας όλοι μαζί τα 42χλμ του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

Αυτή τη φορά θα τρέξουν με τρία αγωνιστικά αμαξίδια που θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια των αθλητών μας στην διαδρομή του αγώνα. Η αγορά των τριών αγωνιστικών αμαξιδίων,  κατάλληλα προσαρμοσμένων για τα Μέλη μας με Νευρομυϊκές Παθήσεις που συμμετέχουν μαζί μας, έγινε με τη δική σας στήριξη.

Οι Finish Liners έχουν μία κοινή αφετηρία! Το τρέξιμο και ένα κοινό σκοπό:

Τη διάδοση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στους συνανθρώπους μας με Νευρομυϊκές παθήσεις.

Φέτος σε αυτή την προσπάθεια τους δρομείς θα εμψυχώσουν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα πρόνοιας κα Δόμνα Μιχαηλίδου και η Μαραθωνοδρόμος της Εθνικής ομάδας στίβου κα Γκλόρια Πριβιλέτζιο.


Όλοι μαζί τρέχουμε πιο γρήγορα και πιο κοντά προς τους στόχους μας, μεταδίδοντας με τον τρόπο αυτό ένα  μήνυμα ζωής :

 «…ότι σημασία δεν έχει πως τρέχεις, αλλά γιατί!» πως τρέχεις, αλλά γιατί!»

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.  Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1200 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί.

Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του.  Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις  που οργανώνονται κάθε χρόνο

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του MDA Ελλάς μπορείτε να βρείτε στο www.mdahellas.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.