“Πασχαλινές” αλλεργίες & πώς να προφυλαχτείς

Facebooktwitterpinterest
Κρυφά αλλεργιογόνα μπορούν εύκολα να μετατρέψουν τις πασχαλινές διακοπές σε εφιάλτηΣπιτικά γλυκά, σοκολατένια αβγά κι άλλες λιχουδιές, αλλά ακόμη και τα κόκκινα αβγά, τα κατοικίδια και η… Άνοιξη μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Σου δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να προφυλαχτείς!

1. Σοκολατένια αβγά κι άλλα πασχαλινά γλυκάκια

Αν το παιδάκι σου (ή κι εσύ) παρουσιάζει αλλεργία σε κάποια τροφή, φρόντισε να διαβάσεις σωστά την ετικέτα με τα συστατικά. Πολλα γλυκάκια μπορει να περιέχουν ίχνη ξηρών καρπών, γάλατος, σίτου κτλ, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία ενός αλλαργικού ατόμου, αν δεν προσέξει.

2. Τα βαμμένα αβγά

Κάποιες χρωστικές μπορούν να προκαλέσουν δερματικό ερεθισμό σε ανθρώπους με ευαισθησία. Από την άλλη, μην ξεχνάς πως τα αβγά είναι από τα πιο αλλεργιογόνα τρόφιμα. Με μέτρο λοιπόν τα αβγουλάκια, αν είσαι αλλερική και… προσοχή στους συνδιασμούς τροφίμων.

3. Μύρισε άνοιξη… κι οι αλλεργίες είναι σε έξαρση

Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε όσους ταλαιπωρούνται από εποχικές αλλεργίες, φρόντισε να λάβεις τα μέτρα σου, αν περάσεις το Πάσχα στην εξοχή. Η γύρη αλλά και τα αγριόχορτα είναι δύο από τα πθιο συνηθισμένα αλλεργιογόνα. * Μην ανοίγεις τα παράθυρα την ώρα που οδηγείς για να εμποδίσεις τη γύρη και τη σκόνη να εισέλθουν στο αμάξι. * Φόρα γυαλιά ηλίου και κλειστά παπούτσια και μην κόβεις λουλούδια και χόρτα από τους αγρούς με γυμνά χέρια κι απόφυγε τους πρωινούς κι απογευματινούς περιπάτους στη φύση, ώρες κατά της οποίες η γύρη είναι σε έξαρση στην ατμόσφαιρα. * Φρόντισε να αλλάζεις ρούχα κατευθείαν με το που μπαίνεις σπίτι και να κάνεις ντους ώστε να απομακρύνεται η σκόνη και η γύρη που πιθανότα έχει κολλήσει στα μαλλιά και στο σώμα σου. * Τέλος, μην ξεχάσεις να βάλεις στη βαλίτσα σου κι αντισταμινικά για κάθε περίπτωση.

4. Προσοχή στα κατοικίδια

Μπορεί να μην έχεις αλλεργία στην άνοιξη αλλά η επαφή σου με τα ζωάκια αποδεικνύεται κάθε φορά εφιαλτική; Αν έχεις αλλεργία σε κάποιο ζώο φρόντισε να είσαι πρετοιμασμένη! Αν για παράδειγμα είσαι καλεσμένη σε κάποιο φίλο ή συγγενή για την Κυριακή του Πάσχα, ρώτα τον οικοδεσπότη αν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια ώστε να λάβεις τα μέτρα σου. Φόρα παντελόνι, ώστε να μειώσεις τις πιαθνότητες το τρίχωμά τους να έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα σου και πάρε μαζί σου τα αντισταμινικά!

 

http://www.womenonly.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.