Γιατί στην αρχή κάθε χρονιάς θέτουμε καινούργιους στόχους και γιατί τους περισσότερους από αυτούς δεν τους πετυχαίνουμε.

Facebooktwitterpinterest
Κάθε χρόνο στην αρχή της χρονιάς θέτουμε καινούργιους στόχους για τη νέα χρονιά. Ωστόσο τους περισσότερους από αυτούς δεν τους υλοποιούμε. Διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι μόνο το 10% των ατόμων υλοποιούν τους στόχους που έχουν βάλει για την καινούργια χρονιά. Οι λόγοι είναι πολλοι: –
μπορεί οι στόχοι να είναι πολλοί και δύσκολοι,
-υπερβολικά φιλόδοξοι και μεγαλεπήβολοι,

  • μπορεί να μην είμαστε σίγουροι ότι τους θέλουμε πραγματικα,
  • μπορει να υπαγορεύονται από ανθρώπους, ή από καταστάσεις που μας επηρεάζουν και να μην βασίζονται σε προσωπικά κίνητρα και επιθυμίες.
Αν όμως παρόλα αυτά,θέλετε να θέσετε κάποιους στόχους, τότε σκεφτείτε καταρχήν πάνω στο κίνητρα σας. Σκεφτείτε αν θέλετε πραγματικά να θέσετε τους συγκεκριμένους στόχους.
Αν θέλετε να υλοποιήσετε τους στόχους σας, θα πρέπει να γράφετε σε ένα ημερολόγιο τις ιδέες που έχετε για ότι θέλετε να κάνετε.
Στο τέλος του χρόνου, ιεραρχήστε αυτές τις ιδέες κατά σειρά σημαντικότητας και καταπιαστείτε με αυτές που είναι πιο σημαντικές και σας εμπνέουν περισσότερο.
Στη συνέχεια,φτιάξτε ένα πρόγραμμα για το πως θα υλοποιήσετε αυτούς τους στόχους, τα βήματα δηλαδή που χρειάζονται,έτσι,ώστε αυτός ο στόχος να γίνεται πιο ορατός. Ασφαλώς όλα τα παραπάνω απαιτούν θετική σκέψη, ελεγχο του στρες, αυτοπειθαρχία και πίστη στον εαυτό μας .Και μην ξεχνάτε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξετε, αλλά να εξελιξετε κάποια στοιχεία της προσωπικότητας σας και να προχωρήσετε παρακάτω από εκει που φτάσατε στο τέλος του 2017. Είναι σημαντικό να προχωρήσετε τα θέματα που σας απασχολούν λίγο παραπέρα, να συνεχίσετε από εκει που τα αφήσατε και να τα βελτιώσετε. Τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε στόχους και να κάνετε πραγματικές αλλαγές.
Δρ. ΙΛΙΑ ΘΕΟΤΟΚΑ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πρόεδρος της Δράσης για την Ψυχική Υγεία.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.