Χειρουργική Ισχίου-Γόνατος

Facebooktwitterpinterest

Η μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στον Δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια οδηγεί όλο και πιο μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε οστεοαρθρίτιδα που αναφερόταν παλιά και με τον όρο αρθριτικά και ανάγκη αντικατάστασης αρθρώσεων επέμβαση γνωστή και ως αρθροπλαστική.

Η επέμβαση αυτή έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 από τον Α. Ζαούση και η πρώτη με πολυαιθυλαίνιο δηλαδή με την σημερινή μορφή της από τον Ε. Δρετάκη το 1971.

Όταν η επέμβαση γίνεται με σωστές προϋποθέσεις και με σωστή επιλογή μεθόδου και τεχνικής οδηγεί σε επιτυχή αποκατάσταση της κίνησης και της δραστηριότητας και εξαφάνιση του πόνου των αρθρώσεων. Οι επεμβάσεις αυτές έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια τεχνικά και εφαρμόζονται στις περισσότερες αρθρώσεις του σώματος.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μείωση της κινητικότητας ενός ατόμου οδηγεί σε πολλαπλά σοβαρά ιατρικά προβλήματα και αυτό μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε ότι η ταχύτερη επιστροφή ενός ατόμου στην κίνηση είναι επιτακτική ανάγκη. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ Κων/νος Δρετάκης ακολουθεί συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση στο Rosemont Ilinois USA κέντρο εκπαίδευσης της AAOS για επεμβάσεις στις αρθρώσεις ισχίου και γόνατος από το 2006 έως και σήμερα και μπορεί να σας εξηγήσει εάν είστε στην ομάδα που έχει ανάγκη από επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου ή γόνατος.

 

Κωνσταντίνος Δρετάκης

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.