Δράσεις για την υγεία που μας αφορούν όλους!

Facebooktwitterpinterest

Πόσοι από μας ξέρουν να ασφαλίζουν τον εαυτό τους απ’ τους κινδύνους στους οποίους είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι; Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια αν παρευρεθούμε σε κάποιο ατύχημα;

Οι δράσεις του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, «Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών» για ενήλικες και «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» για παιδιά δημοτικού εφοδιάζουν τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις με στόχο την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Με αφετηρία την ιδέα ότι η ασφάλεια της υγείας και της σωματικής μας ακεραιότητας οφείλει να είναι πρωταρχικό ζητούμενο του καθενός μας ο σύλλογος «Αντιμετώπιση παιδικού τραύματος» και η «Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης», έχοντας στο ιστορικό τους ένα πολυετές, αξιοσημείωτο έργο, συνεργάζονται με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και πραγματοποιούν μία σειρά σεμιναρίων ενημέρωσης και πρόληψης.

«Τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας και είναι πολλά: τροχαία, πτώσεις, δηλητηριάσεις, εγκαύματα, πνιγμός, κλπ. και μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε στιγμή παντού. Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωστή και συστηματική Πρόληψη μπορεί να μειώσει  τον αριθμό και τη σοβαρότητα των ατυχημάτων μέχρι και 50%, » λέει η Ευγενία Μπουσουλέγκα από το σύλλογο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος.

«Σκοπός των σεμιναρίων είναι να δώσουμε στους συμμετέχοντες μια πλήρη γνώση σχετικά με την παροχή βοήθειας σε κατάσταση έκτακτων αναγκών. Μέσω μιας δυναμικής ομάδας καταρτισμένων εθελοντών, παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης προάγοντας έτσι τη σπουδαιότητα των πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή, » αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μαραγιάνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υποδέχεται τους παραπάνω συνεργάτες και προσκαλεί όλους τους δημότες της Αθήνας να παρακολουθήσουν τις δωρεάν αυτές δράσεις που μας αφορούν όλους. Τα σεμινάρια και οι παρουσιάσεις θα διεξαχθούν σε Ανοιχτά Σχολεία στις διάφορες δημοτικές κοινότητες, με στόχο να τα παρακολουθήσει ο μέγιστος δυνατός αριθμός ατόμων.

Ανοιχτά Σχολεία που φιλοξενούν τα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις, είναι:

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών

04.03.2017, 11:00-13:00 > 2ο Πειραματικό Λύκειο, Αμπελόκηποι

18.03.2017, 11:00-13:00 > 59ο Γυμνάσιο/Λύκειο, Άνω Πατήσια

29.04.2017, 11:00-13:00 > 27ο/30ο Δημοτικό, Κυψέλη

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων

02.03.2017, 16:00-17:00 > 93ο Δημοτικό, Νέος Κόσμος

06.03.2017, 16:00-17:00 > 8ο/106ο Δημοτικό & 9ο Ειδικό, Γουδή

07.03.2017, 16:00-17:00 > 29ο Δημοτικό, Κυψέλη

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210 5277089.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Βλάσης Κωστούρος
Project Communications Assistant
Ανοιχτά Σχολεία
Μία πρωτοβουλία του δήμου ΑθηναίωνΟδός Λιοσίων 22, Αθήνα, 5ος όροφος
210 5277089
kostouros@athensopenschools.gr
www.athensopenschools.gr

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.