Οι Ρευματοπάθειες τον 21ο αιώνα

Facebooktwitterpinterest

Για τις ρευματικές νόσους καθώς και για τα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης μίλησαν στο Θέατρο Απόλλων.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η ανοιχτή εκδήλωση κοινού, στο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη Σύρου, με θέμα οι »Οι Ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα».
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας για τις Ρευματικές Παθήσεις, με άξιους διοργανωτές την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και την Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος «ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛΕΑΝΑ» και το Σύλλογο Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ».
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν, εκπρόσωποι των δύο εκκλησιών, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Απόστολος Ρουσσουνέλος, η διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου κα. Μπουραντά Μαργαρίτα, ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και πλήθος κόσμου.
Οι εισηγήσεις έγιναν από καθηγητές Γιατρούς πρωτοπόρους και κορυφαίους στον τομέα του ο καθένας, με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία, που καθήλωσαν το πολυάριθμο ακροατήριό τους.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κύριος Απόστολος Ρουσσουνέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Τρόντζας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ Δωροθέου Β΄ Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς και ο Ιατρός κ. Χατζηγεωργίου εκπροσωπώντας, τον Ιατρικό σύλλογο Κυκλάδων.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, αρχικά το λόγο πήρε ο Συριανός Ιατρός Ρευματολόγος κ. Λυγνός Μιχάλης οποίος μίλησε για το πότε ο ασθενής θα πρέπει να απευθύνεται στο Ρευματολόγο. Στη συνέχεια η κα. Καταξάκη αναφέρθηκε στο κοινό για το πώς γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία των Ρευματικών παθήσεων.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, κα Δάφνη Αρετάκη με θέμα η επίδραση των ρευματικών παθήσεων στην ποιότητα ζωής και οι ανάγκες των ασθενών. Για το εκπαιδευτικό σύστημα και για το τρόπο που αντιμετωπίζονται οι Ρευματοπαθείς σε αυτό, μίλησε η εκπαιδευτικός κα Αλεξάνδρα Κλίτσα.

Η συνέχεια δόθηκε στον Ορθοπεδικό κ. Λημναίο οποίος ανέλυσε την ομιλία του με θέμα, »Χειρουργική αποκατάσταση των κατεστραμμένων αρθρώσεων».

Κράτα το

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.