Πότε πρέπει να επισκεφτώ εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό για τον πόνο στην μέση μου

Facebooktwitterpinterest

Είναι γεγονός πως πάνω από το 90% των ανθρώπων θα βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του πόνο στη μέση ή αλλιώς οσφυαλγία. Ο πόνος αυτός μπορεί να προέρθει από διάφορες ανατομικές δομές της σπονδυλικής στήλης όπως οστά, αρθρώσεις, μυς, νεύρα, τένοντες και δίσκους.

Για το λόγο αυτό η εξακρίβωση της δομής που πάσχει αποτελεί το κύριο διαγνωστικό ζήτημα για το εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Σπονδυλικής Στήλης. Πότε όμως πρέπει να επισκεφτούμε τον εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό;

Ένας ερεθισμός σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω ανατομικές δομές μπορεί να προκαλέσει οσφυαλγία ή πόνο που αντανακλάται κατά μήκος των κάτω άκρων, μπροστά, πίσω ή πλάγια από τον μηρό, μπροστά, πίσω ή πλάγια από την κνήμη και μέχρι τα δάκτυλα.

Η ένταση του πόνου αυτού μπορεί να είναι από πολύ ελαφριά έως σφοδρή και συνεπώς η δριμύτητα της συμπτωματολογίας ποικίλει από ασθενή σε ασθενή. Η δριμύτητα, ωστόσο, της συμπτωματολογίας δεν αναλογεί απαραίτητα και στην σοβαρότητα την βλάβης. Λόγου χάρη, μια μυϊκή θλάση στους ραχιαίους μυς της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσει τόσο δυνατό πόνο που ασθενής να θέλει επείγουσα αναλγητική θεραπεία, ενώ μια μικρή απλή εκφύλιση του δίσκου μπορεί να προκαλέσει μια ελαφριά σποραδική μόνο ενόχληση.

Σε γενικές γραμμές, όταν ο πόνος ή η ενόχληση στη μέση δεν ανακουφίζεται με την συνήθη συντηρητική αγωγή όπως ξεκούραση για 24-48 ώρες, απλά αναλγητικά και αποφυγή άρση βαρέως αντικειμένου για συνολικά πάνω από 20 ημέρες ή όταν ο πόνος αυτός επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ποιότητα ζωής του ασθενούς τότε καλό είναι να επισκεφτούμε τον εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Σπονδυλικής Στήλης, το κύριο ζήτημα του οποίου είναι η εξακρίβωση της ανατομικής δομής ή των ανατομικών δομών που πάσχουν.

Η εξακρίβωση αυτή αποτελεί το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πόνου αφού η σταδιοποίηση της βλάβης ή των βλαβών είναι αυτή που θα καθορίσει και την περαιτέρω θεραπεία, από την φαρμακευτική έως την χειρουργική και την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.