Δώστε τέλος στο φούσκωμα!

Facebooktwitterpinterest

Σε καθημερινή βάση ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ταλαιπωρείται από κοιλιακή δυσφορία και αίσθημα φουσκώματος.

Συμπτώματα όπως αυτό της διογκωμένης κοιλιάς το οποίο ακολουθείται από ασυνήθιστη ποσότητα αερίων, ρεψιμάτων και καούρας, είναι μια αρκετά συνηθισμένη διαταραχή που τις περισσότερες φορές σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που έχετε καταναλώσει.

Άμεσες αιτίες και αντιμετώπιση:

  1. Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο κοινή αιτία του φουσκώματος και της καούρας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να καταναλώνετε μικρότερες μερίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.
  2. Τροφές πλούσιες σε λιπαρά διογκώνουν το πρόβλημα. Συγκεκριμένα η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να προκαλέσει ζύμωση των σακχάρων και της κυτταρίνης στο έντερο, με συνέπεια τον σχηματισμό αερίων. Περιορίστε τα γαλακτοκομικά και τα πλούσια σε λιπαρά προϊόντα καθώς η δυσανεξία σε αυτές τις τροφές μπορεί να προκαλέσει αύξηση εντερικών αερίων.

3.Το άγχος, ο γρήγορος ρυθμός ζωής με αποτέλεσμα τη γρήγορη λήψη τροφής αυξάνει τον κίνδυνο φουσκώματος μετά το γεύμα. Προσπαθήστε να μασάτε καλά και αργά το φαγητό σας και αποφύγετε την κατανάλωση ανθρακούχων (ποτών και αναψυκτικών) κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Η δεύτερη πιο συνηθισμένη αιτία του φουσκώματος είναι τα αέρια που δημιουργούνται στη περιοχή της κοιλιάς και συνήθως προκαλούν έντονο φούσκωμα, τυμπανισμό, κοιλιακό άλγος και ρέψιμο.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε συχνά φούσκωμα που προκαλείται από αέρια αποφύγετε συνήθειες που είναι πιθανό να αυξάνουν τη ποσότητα του αέρα που καταπίνετε πχ. κατανάλωση αναψυκτικών και μάσημα τσίχλας.

Επιπλέον, μπορείτε πλέον εύκολα να αποφεύγετε την έντονη δυσφορία, το φούσκωμα και την καούρα αποτελεσματικά και γρήγορα χρησιμοποιώντας σκευάσματα όπως το Dulcogas, που χρησιμοποιείται ευρέως στην αντιμετώπιση του φουσκώματος σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Έχει ως κύριο συστατικό τη σιμεθικόνη, έναν αντιαφριστικό παράγοντα, ο οποίος απομακρύνει τα αέρια που έχουν κατακρατηθεί στο στομάχι και το έντερο και το βοηθά να δρα σε λιγότερο από 15 λεπτά ενώ δεν απορροφάται από τον οργανισμό.

Το σκεύασμα είναι μια λύση για όλη την οικογένεια αφού είναι κατάλληλο για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες (για εγκύους , στη γαλουχία, για παιδιά από 6 ετών και άνω και για διαβητικούς). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άριστα αποτελέσματα από όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου καθώς και από όσους κάνουν χρήση υπακτικών και σπασμολυτικών.

Το Dulcogas, το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα που περιέχει μόνο σιμεθικόνη συνίσταται από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών και το βρίσκετε στα φαρμακεία.

Το φούσκωμα που είναι προσωρινό και διαρκεί για λίγες μέρες δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί αλλά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα φουσκώματος σε τακτική βάση ενημερώστε το γιατρό σας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.